_MG_2929_

Зад проекта стои архитектът Валери Гюров, който обича продуктовия дизайн, типография, пътуване, комикси, плочи, соц култура и какво ли още не. Пространството напълно отразява философията и хобитата му. Цели да запознава с най-новото от ърбън културата и съвременния продуктов и графичен дизайн и да събира хора с еднакви идеи и мислене.

Пространството не е просто модерен гифт шоп, а и място, където да се запознаеш с нови и интересни хора, да пийнеш българска крафт бира, да наемеш колело, а дори и приятелите ти чужденци да си оставят багажа на съхранение в шкафчетата долу.

_MG_2996_

Старото и новото съществуват в идеална симбиоза, като селекцията продукти има за цел да представи модерната среда, но и да даде нов прочит на българската култура и традиции. От една страна на почит е соц културата, представена със старите български комикси “Дъга” и селекцията “най-доброто от битака”, включваща плочи и картички на български градове от 80-те. Ръчно правените Модели градски транспорт впечатляват с изработката на умалени версии на стари и нови автобуси, тролеи и трамваи, измежду които иконичният Чавдар и Икарус. Откриваме и фотографските книги на платформата ПУК, независимият проект #soSofia, натуралните сапуни Laska и италианските спрейове за графити Loop, които по случайност се оказват там, тъй като Валери искал да има достъп до качествена боя, с която да рисуват той и приятелите му.

Долното ниво от пространството ще се преобразява на всеки две седмици с интересни изложби като настоящата е на плакатите на художника Стан Парталев, които представят отличителни места от столицата и тяхната историческа значимост. На 24 май се открива следващата изложба, която ще е с фокус върху графити артистите в България и Кирилицата. 

_MG_2890_
_MG_3014_
_MG_2939_

Gifted се намира на Иван Денкоглу 24 и работи всеки ден от 10:30 до 19:30.