_MG_8942_

В новото заведение залагат на повече традиционни вкусове. Въпреки че половината меню е вече добре познатото старо, интересните предложения тук вървят в посоката на нова българска кухня, което ги прави чудесен избор, когато се чудите къде да заведете приятели чужденци. Един от сандвичите е с лютеница и овче сирене, а от екипа издават, че сиренето идва от семейство ентусиасти, които гледат овце и правят сиренето сами. 

В избора на продукти са заложили и на повече фермерски зеленчуци, които вероятно са вдъхновили и част от новите салати. За лек обяд ни очаква салата със сьомга, както и такава от кореноплодни със синьо сирене, ядки и спанак. Част от сандвичите пък са с ръжен хляб, който идва от Братя Хлебари. Сред новите по-интересни предложения в тази графа са: сандвич със сланина, тортила с миш-маш и сандвич с конски суджук. Ако сте хапвали някоя от тортите на Фабрика Дъга, които се топят в устата, то бъдете сигурни, че и тук няма да останете без десерт. В бъдеще ще ни изненадат и с веган десерти.

Кафето е огромна част от идентичността на Фабрика Дъга и тук отново ще откриете дългия списък с различни видове specialty кафе, изписан на черната дъска на стената. Ново попълнение е сертифицирано органик кафе от Гватемала, а екипът с ентусиазъм ни разказва, че притежават единствена по рода си кафе машина в България, която наричат машината на машините. 

_MG_8827_

За интериора отново са се погрижили Funkt и основното усещане за модерен микс между топло дърво и индустриални елементи се запазва и тук. Cactus Lab пък се включват с озеленяването, за да запазят свежата атмосфера и през зимата.  

Ако вече ви замириса на ароматно кафе или сме ви изкушили с топлите сандвичи и пресни салати, новата Фабрика Дъга е вече отворена и повече от примамваща!
Фабрика Дъга 2 се намира на ул. Шейново 13б
, с работно време от 8 до 22 ч. през седмицата, от 10 до 22 ч. в събота и от 10 до 20 ч. в неделя.