IMG_2847_

Crazy Diamond отваря преди седмица и в двора му вече си има постоянни посетители. Това не е никак случайно, тъй като зад проекта стоят Пламена Генчева (част от основателите на The Little Things) и Магдалена Малеева и всичко е сътворено с много внимание и отношение – от интериора до предложенията в менюто. Ако обичате уютните къщи-ресторанти, то определено ще се влюбите и в новото място в града, където не само че готвят супер вкусно, но имат и красива градина, която е чудесна за летните вечери с приятели на тапас и вино.

Името идва от Shine On You Crazy Diamond на Pink Floyd и както се пее и в песента, жълтата къща блести като слънце и озарява сивите сгради наоколо. Като малък оазис, скрит между жилищните блокове, с тиха кокетна градина, в която забравяш, че си на две крачки от улицата. Преди мястото е било фитнес, а после ресторант, но е преобразено изцяло, така че интериорът напомня домашна обстановка в рустикален стил, уютен, но без да е претрупан. Комбинацията между син цвят и бяло дърво на места навява асоциации за южната ни съседка и ни кара да мечтаем за безгрижни и безкрайни летни дни. Имат си и отделен балкон с маса за двама, която дава перфектното уединение за романтични срещи. Вечер стаите и градината са озарени от лампички, а през деня можете да се насладите на хортензиите и сянката на дърветата. Обитатели тук са и няколко котки и катерици, които ще ви правят компания и ще ви развеселяват. В градината има орех, круша и вишна, които също ще бъдат част от менюто, когато узреят.

IMG_2863_

Менюто е сезонно и кратко, тъй като идеята им не е да предлагат нещо невиждано досега, а да се фокусират върху чиста и вкусна храна, домашно приготвена с много подправки и добре подбрани продукти, за които не правят компромис. Продуктите идват от всички краища на България от малки ферми и местни производства, а с млечните продукти се снабдяват от Хармоника. Няколко вида салати, след които пристъпваме към предястия като домашен катък или тарама хайвер от манастирска пъстърва, пилешки пастет с манатарки или тапас с хумус и пастет от риба тон. Основните ястия са представени от няколко варианта на домашни кюфтета и пържоли, прясна пъстърва, сандвич с хумус и киноа с темпе. Десертите са различни всеки ден, така че не забравяйте да попитате сервитьора за тях. Всеки ден има и отделно кратко меню, в което намират място 1-2 супи и специални предложения, с които експериментират. Всичко това е сервирано в красиви чинии, а приборите са перфектният завършек

Издават ни и следващите си идеи за мястото, които включват стойка за колела, детски кът с малка стена за катерене, още ескперименти в кухнята и изложби. А ние нямаме търпение да опитаме едно по едно всички предложения от менюто!

Crazy Diamond се намира на ул. “Оборище” 9А и работи всеки ден от 12:00 ч. до 00:00 ч.