IMG_0480_

Идеята на пространството е да среща градския човек с растенията по различни начини. Да се превърне в зелена точка на дълбоко вдишване в центъра на града и да покаже, че растенията могат да променят и облагородяват ежедневието ни. За проектирането на пространството е отговорна Биляна, която е ландшафтният архитект зад проекта, а двете с Нуша оптимизират мястото, така че сега то прилича по-скоро на добре курирана галерия за растения. Запознават се съвсем случайно, а в момента работят в страхотен синхрон и заразяват с положителната си енергия и хъс.

Cactus Lab няма да бъде магазин, поне не в традиционния смисъл на такъв, а по-скоро тип шоурум, който може да се посети с предварителна уговорка, така че клиентът да може да получи необходимата доза лично отношение и внимание. Всъщност основната дейност на бранда е интериорно озеленяване на затворени градски пространства, затова новото място се насочва по-персонално към градския човек като краен клиент. В новата градска джунгла не просто отиваш да си купиш растение, а получаваш цялостно преживяване – да научиш повече за отделни видове, да си насадиш растение сам и да си го занесеш вкъщи. Възможност да се потопиш в различна атмосфера, да се изключиш от ежедневието и да се абстрахираш от проблемите.

На горния етаж е обособен уютен кът с диванче, обградено от зеленина, а бялата стена се превръща в екран за инициативата “Botanical кино за двама”. Събитие специално за теб, на което можеш да се насладиш с любим човек. Заедно с NoBlink!, които се занимават със създаване и разпространение на късометражно българско кино, ще организират малки маратони, на които можеш да се насладиш с любим човек. 

_MG_0464_

Познавайки екипа на Cactus Lab, сме сигурни, че събития няма да липсват и често ще можем да посещаваме зеления им оазис. На 20 февруари ни очаква “Botanical базар”, посветен на кактуса Еuphorbia. На 7 март, тематично преди Международния ден на жената, откриват събитието “Plant Lady” със селекция от български илюстратори с различен стил и техника, представящи растенията през собствената си призма. Бъдещите им по-амбициозни проекти пък включват антистресова стая с растения, както и “Botanical тур” в колаборация с Театър на сетивния лабиринт (Sofia Sensory Journey), с който планират сетивно преживяване в ботаническата градина. Едновременно с това продължават да развиват досегашните серии за представяне на дизайн обекти, свързани с растенията, както и традиционните ателиета, в които можеш да се научиш как да правиш терариуми и да отглеждаш щастливи кактуси. За най-малките също е помислено и ще бъдат разработени и специални дейности за деца.

Cactus Lab се намира на бул. Христо и Евлоги Георгиеви 74 и е отворен по време на събития и ателиета, както и с предварителна уговорка.