_VHG5291

Градската ни арт среда се сдобива с нов шоурум, чиято цел далеч не е само да предлага продуктов и интериорен дизайн, но и да дава тласък на творчеството и да развива потенциала на креативните сфери в града. BOLD ще дава поле за изява на артисти с различни стилове, окуражавайки колаборацията помежду им с цел създаване на нови иновативни решения, проекти и събития. Смели колкото и самото име на шоурума, Денис и Ива, които стоят зад BOLD, ни разкриват бъдещите си планове за пространството, които включват изложби, базари с местни артисти, уъркшопи, семинари, филмово прожектиране, 3D и VR инсталации. Денис е от Казахстан и е архитект по образование, но в момента се е отдал напълно върху работата по шоурума. След бакалавър в Дубай и магистратура в Барселона, вече се чувства като у дома си в България, за която казва, че е стратегическа локация за работа в Европа, а и е достатъчно близка до роднияКазахстан, но значително по-развита. Ива се грижи за бизнес администрацията и стратегията на BOLD и двамата са страхотен допълващ се екип с много енергия. Имат ентусизирано обкръжение от приятели и партньори, с които работят по пространството, а в свободното си време се вдъхновяват с местни изложби, галерии и артисти, не само за собствено удоволствие, но и за да видят какво вълнува и впечатлява хората и как могат да подпомогнат средата и артистите с още по-добри събития.

Официалното откриване е на 21ви юни от 19ч., когато ще можем да слушаме на живо Ягода Тренева. Под звуците на Funk, Soul, Neo Soul, R’n’B, и Jazz парчета ще разгледаме първата изложба на новото пространство, представяща артисти, занимаващи се с графичен дизайн, графити, илюстрация и видео. Сред имената са Емануил Сергиев А.К.А Kain One, Ростислав Маринов, Венета Гергова, Мария Ли и Антоанета Шопова.

GIFF 7.1
GIFF 7

Изложбите ще се случват често, така че сме сигурни, че ще имаме доста причини да посещаваме новото място. Тук можете да се отбиете не само по време на събития, но и за да да купите на място мебелите от шоурума и да получите креативни решения за собственото си пространство.
Осъществени съвместно с Cast Studio и Bigla Detail, продуктите са с отличителен модерен дизайн и преливащи форми с различна текстура. Вторият етаж от просторния шоурум е изцяло посветен на интериорния дизайн. Там можете да откриете продукти на Cast Studio, както и такива от собствената линия на BOLD. 3D панелите идват в различни композиции и цветове, включително с авторски графити върху тях и могат да бъдат персонализирани за всякакво пространство. Основната зала на първия етаж е определена за изложби, а най-долното ниво носи по-алтернативна атмосфера и е предвидено за светлинни инсталации, VR и концептуално изкуство.

GIFF 6
GIFF 8

BOLD се намира на бул. Христо Смирненски 58 и е отворен за посещение през деня, както и по време на специалните им събития. За повече информация следете фейсбук страницата.