DSCF3147

Както името издава, новото заведение обича бохемския начин на живот с лежерни коктейли след работа, хубаво вино с вечерята и мързеливи уикенди, в които брънчът е поставен на пиедестал. Целта им е да създадат перфектна атмосфера, в която времето да спира, за да можем да оставим притеснението на страна и да се отдадем на вкусове от цял свят в интересни интерпретации. Без особени претенции и сериозни заявления, ентусиазираният екип зад Boho прави нещата така, както ги обича и най-важното – както биха ги поднесли и споделили с приятели. Симпатичното охлювче в логото е лека закачка и те кара да се усмихнеш, обединява концепцията и чудесно визуализира идеята за бавния начин на живот, наслаждавайки се на добрата храна и времето, прекарано с приятели.

Момчетата от Ribs Brothers са инициаторите и ще ни зарадват с официално откриване в събота на новото им заведение с ударна доза брънч та чак до вечеря. 

Докато Ribs Brothers е много концептуален и нишов ресторант със специализирано меню, Boho идва като естествено продължение на любовта им към храната и пътуванията, откъдето най-често идват новите идеи за предложения в менюто и вдъхновението за експерименти. Менюто в новото място е изградено спрямо нуждите на клиентите през целия ден, затова е разделено на няколко части, подходящи за брънч, обяд и вечеря. Твърдо вярват, че храната трябва да бъде споделяна, затова в менюто специално място намират и различни предястия като ориенталски дипове, ароматни фалафели и мини шницели, които да поръчаш с приятели и да можеш спокойно да боднеш от различните чинии. Лаврак с кус кус, уругвайски рибай стек и бавно готвено свинско коремче са само част от основните ястия, които ще зарадват любителите на месото. Три вида яйца бенедикт, пухкави палачинки, козуначени филийки, бъркани яйца и крок мадам ще засищат махмурлийския глад през уикендите. Щедрите, красиво поднесени порции радват не само очите, но и бързо стават новата ни любима закуска в компанията на мимоза. Палачинките освен в сладък вариант с домашно сладко или шоколад и фъстъчено масло, идват и във вариант с пушена панчета и авокадо крем.

Освен върху храната, поставят акцент и върху напитките. Вместо на почит да са крафт бирите, тук се фокусират върху сериозна винена листа и селекция твърд алкохол – ключови авторски коктейли и широка гама вина среден и висок клас. Ще можем всеки път да опитваме различно вино, тъй като са се постарали да изберат нетипични и интересни вкусове, които не можеш да откриеш лесно. А най-хубавото е, че повечето могат да бъдат поръчани и на чаша! 

DSCF3177

За озеленяването са се погрижили любимите ни Botanic Lab, които внасят свежест и ни карат да се чувстваме като в градина дори и през студените месеци, а интериорът е дело на арх. Мариана Кадинова и арх. Евелина Куртева от архитектурно бюро „Инекс”. Модерен и класически, с индустриални елементи и балансирани цветове, дизайнът на Boho позволява от разговори с приятели и коктейли до работни срещи, та дори можете да доведете и родителите на вечеря.

DSCF3155

Boho се намира на ул. Христо Белчев 29Б и е с работно време от понеделник до неделя от 12.00 ч. до 23.00 ч.