Мястото отваря преди броени дни и изобщо не се учудваме, че вече успява да събере доста посетители. С приятната си лежерна атмосфера и леко скътано от шума, но въпреки това в самия център, със сигурност се превръща в едно от любимите ни места за добро хапване с приятели.

_MG_8591_

Проектът започва още преди година и половина начело с трима приятели със заразяващ ентусиазъм и амбиция, когато тестват концепцията за пътуващ бус в Созопол. И тримата са завършили съвсем наскоро, преди около 2 години в Англия, но това не ги спира да започнат нещо свое. Идеята им е да предложат качествен вариант на истински street food. Както сами споделят: „Нещо, което е бързо и лесно за ядене, което хората харесват, но да бъде на по-различно ниво от масовото предлагане на пазара.“

_MG_8512_
_MG_8543_

Влагат голямо старание в набавянето на всички продукти – от най-доброто месо и хлебчета до сосовете, които си правят сами на място. За момента има 4 варианта на хотдози, всеки с различен вид месо като испанско чоризо или вурст с агнешка и телешка кайма. Основните добавки към тях варират от домашно чили, чедър, барбекю или бургер сос, и колсло, което също приготвят сами. Погрижили са се и за тези, които не ядат месо, но все още пробват веджи варианти, така че задължително попитай за тях. Разбира се, предлагат и студена крафт бира в бутилки, както и наливна – тъмна Krombacher и светла Weihenstephan, които се вписват перфектно и за вечерите, в които ще прожектират мачове на съседната стена.

През идващото лято ще разнообразяват постоянно с нови предложения на хотдог, добавка за закуска и дори със свежи коктейли, които можеш с удоволствие да изпиеш на удобните възглавнички. С нетърпение очакваме да ги виждаме на различни места, тъй като имат идея и да са мобилни. Прекрасно реставрираният бус, чийто собственик трудно убеждават да се раздели с него, всъщност си се движи чудесно, макар и с не повече от 80 км/ч.

_MG_8564_

Rolling Dogs работи всеки ден от 10 до 22 часа, а за тези, които са решили да закусят, предлагат и кафе.