Drekka предлага специална селекция чай, кафе, топъл шоколад и внимателно подбрани аксесоари за тях. Името на бранда означава “пия” и идва от любимата на екипа Исландия, към която биха се връщали отново и отново. Именно скандинавското отношение към кафето като преживяване и дневен ритуал ги вдъхновява и се надяват да го предадат чрез личното отношение във всеки един детайл – от избора на продукти, през внимателното им приготвяне на място за клиентите до поднасянето на поръчките. Казват, че кафето и чаят вървят ръка за ръка и в магазина им откриваме разнообразие и от двете – от класически вкусове до интересни блендове и неочаквани комбинации на продукти. Културата да пиеш кафе и чай и емоцията, която тя носи, заемат специално място във философията на Drekka, а ние сме щастливи, че има ново място, в което да експериментираме с аромати и вкусове. Пространството е дело на архитектурното студио dontDIY и веднага прави впечатление с изчистен модерен дизайн, много светлина и индустриални елементи. Голямата мраморна маса пък ще приютява събития и уъркшопи, които ще ни запознаят с различните методи за приготвяне на кафе.

Drekka е основно магазин, затова и тук няма да откриете маси, на които да се наслаждавате на любимата си напитка. Можете да вземете ароматно кафе в удобна чаша за из път или да си купите кутия чай за вкъщи. Момчетата от екипа с усмивка ще ви разкажат какво е необходимо, за да приготвяте кафето си правилно у дома, извличайки неговите най-добри вкусови качества.

_MG_0064_
_MG_0034_

В селекцията от продукти откриваме популярния немски бранд The Barn – разпознаваем сред любителите на кафе и отличаващ се с пресни и добре изпечени кафета от най-добрите сортове и производство с фокус върху справедливата търговия. Taf е най-добрият производител на бутикови кафета на Балканите, а италианският бранд Gardelli подбира специални ферми за своите кафета, за да гарантира вкуса и качеството. Ако искате да опитате нещо ново, попитайте за cold brew кафе с тоник – освежаващ микс за лятото!

Изборът от чайове включва брандовете Paper & Tea и Teapigs, съдържащи цели листа, плодове и подправки и отделящи специално внимание на производството и качеството. Английският бранд Paxton Chocolate допълва избора с какаов чай с манго, фенел или малини. От Drekka обещават съвсем скоро в менюто да има и студен чай в няколко варианта, тъкмо навреме за топлите дни. Интересно попадение, перфектно не само за подарък, но и за летните вечери, са сетовете чай и водка. Бутиковата водка Our/Berlin, поднесена в перфектна минималистична бутилка от 350 мл в колаборация с чая на Paper & Tea.

_MG_9948_

Drekka се намира на ул. Уилям Гладстон 60 с работно време от 10 до 18 ч. през седмицата, от 10 до 14 ч. в събота и почивен ден в неделя.