Това е коледното събитие на приятелите ни от Ribs Brothers, по време на което ще можете да поръчвате от специалното им коледно меню.

Имат ясна идея за събитието – канят всички, прекарали празниците със семействата си да споделят празничен обяд или вечеря с приятели. Защото Ribs Brothers е място за приятели. Предложенията, разбира се, са месни, заради което те търпеливо изчакаха края на постите. Е, който постил – постил, на 26 декември му отпускаме края.

Коледното им меню се отличава с това, че са приготвили топли и уютни домашни манджи, без да изневеряват на стила си, като са пречупили класиката през своята гледна точка. Започват с хранителната Баварска салата с китайско зеле, боб, царевица, домашна майонеза и варени картофи – зимна и засищаща.

bavarska-salata

Погрижили са се и със сериозно готвене, което по-скоро напомня на бабини гозби, отколкото на ресторантско меню. Свинските ребра, печени с кисело зеле, оправдават на 100% името на ресторанта, а опушените свински гърди са комбинирали с домашна царска туршия и варени картофи. Типичните за сезона пълнени чушки, пък, са комбинирали с дърпано свинско на бавен огън, печен боб и сушени сливи.

Опушените свински гърди
. Свинските ребра, печени с кисело зеле
Пълнени чушки, с дърпано свинско на бавен огън, печен боб и сушени сливи

За happy end предлагат чийзкейк с тиква, орехи и мед.

Чийзкейк с тиква

Всичко това се комбинира с добри приятели, червено вино и коледно настроение.

 Коледното им меню можете да опитате от 26 до 30 декември на ул. Узунджовска 13 в София