Новото издание на LOST iN ще ти помогне да прекараш един перфектен ден в Цюрих в рамките на 12 часа. Приключението включва закуска във Wiedikon, най-добрия нощен клуб в града, най-добрите художествени галерии, много възможности за пазаруване и изобилие от свежи местни вкусове – всичко нужно, за да се изгубиш в горещата културна столица на Швейцария. Виж града през погледа на модерните му жители.

1

9.00 ч. // Закуска в Grand Café Lochergut

Oще със ставането се подготви да прекараш първата половина на деня в един от най-профилираните квартали на Цюрих, Wiedikon.

Закуската е сервирана в Grand Café Lochergut, където можеш да се насладиш на вкусна еврейска кухня. Пробвай рулцата от пушена сьомга, чиито произход е свързан с ашкеназите или средиземноморско плато по вкуса на сефарадите.

адрес: Badenerstrasse 230/Sihlfeld

2

 10.00 ч . // Доза изкуство в Kulturfolger

Точно зад ъгъла те очаква Kulturfolger – достатъчно авангардна галерия, за да засити артистичния ти глад рано сутрин.

адрес: Idastrasse 46 / Sihlfeld 

3

12:00 ч. // Обяд в Beiz

Остани в квартала и за обяд в Beiz, един от най-интересните ресторанти в града. Швейцарски класики в слоу фуд варианти и всички вървят супер с местната крафт бира.

Не много голям, но космически в перспектива, Музеят на дигиталните изкуства (MuDA) е страхотен избор за следобед в Цюрих.

адрес: Zweierstrasse 114 / Werd

6

16:00 ч. // Време за чай в Café Noir

След това се отправи към Café Noir, където да се насладиш на хубаво кафе и брътвежа на местните интелектуалци.

адрес: Neugasse 33 / Gewerbeschule

4

17:00 ч. // Шопинг в Im Viadukt

Кофеинът в теб вече трябва да е достатъчно, за да стигнеш летейки до Im Viadukt – мол, където концептуалните магазини, модата и архитектурният дизайн са в изобилие.

Не пропускай да се отбиеш и в Eisenhof, в чиято атмосферата на стар вагон ресторант със сигурност няма нищо бляскаво, но и стековете от конско месо нямат нужда от изисканост. Емблематичното ястие, сготвено върху горещ камък директно на масата ти, ще постави основите на една незабравима нощ.

адрес: Viaduktstrasse / Gewerbeschule

7

20:00 ч. // Питие в Longstreet

Парти артерията на града – Langstrasse, е спирката ти за няколко питиета, особено в бившето кабаре Longstreet.

адрес: Langstrasse 92 / Werd

5

22:00 ч. // Парти в Club Zukunft

Финалната фаза на вечерта е отредена на легендарния Club Zukunft. А ако случайно огладнееш внезапно в късните часове, денонощната пекарна Happy Bäckerei е изцяло на твое разположение.

адрес: Dienerstrasse 33 / Werd

 

Как неусетно минаха 12 часа, а това е само малка част от най-интересните места в Цюрих. За още такива, подбрани от модерните жители на града, свали мобилното приложение на LOST iN или вземи книжното им издание.