В културния живот на София винаги има място за още едно добро събитие, затова решихме да се вместим в плана ти за петък вечер и да те поканим на откриването на изложбата КУБ. RGB е темата на първото издание от поредицата, курирана от Under The Line и cosmos coworking camp, като идеята е всяко следващо да представя различен жанр.
Темата е пречупена по различен начин през призмата на всеки от поканените участници. Кадрите идват от обективите на Александър Станишев, Гергана Петрова, Елен Неврокопска, Жоро Панчев, Златимир Араклиев, Илиан Илиев, Лубри, Михаил Новаков, Никола Ламбуров, Радина Ганчева, Яна Лозева, Yo Vo. В продължение на няколко седмици всеки един от тях снима по темата на изложбата, използвайки любимото си устройство – дигитален апарат, смарт устройство или аналогов фотоапарат.

Mihail Novakov
Gergana Petrova

 

Освен различни гледни точки КУБ обединява и няколко различни държави. Ще видим запечатани моменти от Англия, България и Германия. Изложбата си има и саундтрак, който също идва от Острова и е сглобен от Ник Николов.

Ellen Nevrokopska
Nikola Lamburov

 

КУБ: RGB ще остане в пространството на cosmos известно време след откриването, но ще продължи съществуването си под формата на книжка и онлайн zine на адрес www.kubzine.com. Тук е моментът да споменем, че до 12 май можеш предварително да поръчаш своя брой от КУБ на този линк.

Ilian Iliev
Joro Panchev

 

Резултатът ще видим на 13 май от 20:30 ч. в cosmos co-working, ул. Ангел Кънчев 3, а форматът на представяне на кадрите ще остане в тайна до деня на откриването на изложбата.