URBANITES е колаборативен арт проект, стартирал в края на миналата година, който свързва различни артисти и музиканти, обединени от темата за младежка градска култура. Зад проекта стоят Ивана Вълчева, Ася Попова и Тони Хаджииванов. Организират събития, представящи изкуството и музиката на младежи от града, и предоставят платформа и възможност за развитие на артистите.

След успешно първо събитие през декември, те представят второто си събитие на 31 март в Generator – вечер, изпълнена с визуално изкуство и музика, с обща тема urban youth culture. Проектът има за цел да свързва младежи с интерес към изкуство и да поддържа артистичния дух на София жив.

URBANITES-7

Второто събитие на URBANITES е в партньорство с лейбъла Sofia Beats и е част от инициативата “Генератор кани”, която е месечна покана и подкрепа към любими артисти, музиканти, актьори и формати, да реализират проект в пространството на Генератор.

На събитието Djobry от Sofia Beats ще предостави DJ сет, а момчетата от групата Low End Теории (Божидар Василев aka Trombobby, Волен Милчев и Евден Димитров) създават фюжън от експериментален хип-хоп, трап, трип хоп и хаус. Те са познати от групи като DAYO, Southwick и редица други успешни музикални проекти.

URBANITES

Изложбата е резултат от open call за изкуство, организиран онлайн – избрани произведения на млади софийски автори, съвременни вълнения, изразени в колажи, дигитални рисунки, илюстрация, фотография и керамика.

URBANITES-2

Някои от избраните творби може да видите в Instagram на @urbanitesofia  

URBANITES започва от 19:30 на 31 март в Generator.

Вход: 8 лв.