licitus_2
licitus_1

В резултат на дълго и задълбочено проучване в традициите на научно-фантастичнaтa илюстрация и филм, Виктория, която завършва бакалавър Книга и Печатна Графика в Национална художествена академия, издава книгата. Наградена с oтличие за най-добра графична литературна на Атлантик Прес (2017) и субсидирана от Гауденц Руф (2019), тя изследва идеята за човешката психика и възприятието на материалния свят чрез средствата на илюстрацията и писането. 

Изложбата има за цел да пренесе всички посетители в пълно безвремие, необятност, липса на детайл, изкривяване, близко до абстракция – игра между реалността и това, което е другото. Пейзажи предизвикващи отчуждение и известно усещане за далечност. Просторни гледки сливащи се с хоризонта, структури и предмети напомнящи донякъде на ежедневието, но в същото време оставащи непознати.

licitus_5
licitus_4

Виктория Стайкова продължава интересите си към дизайна и оформлението на книги, графиката и илюстрацията с магистратура по Илюстрация в университета Фалмут, Англия, която завършва през 2007-ма. Също така е съосновател на ТИ-РЕ, платформа за независими авторски книги базирана в София.

Повече от работата на Виктория тук: viktoriya_staykova_artist

Изложбата се открива този четвъртък, 17.10. от 19 часа в КО-ОП. Be there or be square