Artists-Selfie

Искра Благоева и Михаил Новаков не работят заедно за пръв път, но това е първата им съвместна изложба. 

 

„Дзвер“ е пърформанс на Искра Благоева от 2017 г., изпълнен за пръв път в рамките на изложбата “Sex Appeal”, галерия One Night Stand, куратори: Ивана Ненчева, Даниела Радева и Стефка Цанева. В рамките на пърформанса художничката прави обиколки в квартала около галерията с Jaguar XKR Convertible. Правилото е, че всеки може да се качи, да бъде допуснат вътре в произведението, но при условие че публикува във Фейсбук твърдението “Women are better artists”.

Iska-Blagoeva---Dzever1

По време на откриването в “Plus 359” на 20 април ще бъде изпълнен нов пърформанс, отново с възможност публиката да попътува в луксозна обстановка, но този път с нови твърдения на Благоева и нови правила на играта.

„Коли, мацки и пейзажи“ е изложба на Михаил Новаков от 2012 г. в галерия Васка Емануилова с куратори: Борис Мисирков и Георги Богданов. Изложбата е селекция от стотици снимки и показва неговия метод да не се старае изкуствено да създава истории, сценарии или подтекст. Заглавието маркира това с изреждането на най-предвидимите сюжети.

Mihail Novakov - Animal (1)

За изложбата „Коли, дзверове и пейзажи“ Михаил Новаков е поканен от Искра Благоева да заснеме и документира нейния пърформанс за втори път. Тя селектира кадрите, преглеждайки цялото му лично творчество и избира снимките, които пасват на образа от пърформанса й.

Изложбата в специфичното пространство на “Plus 359” се базира на пет двойки, перфектно пасващи си голямоформатни фотографии на двамата автори.