World of Co е първата целогодишна международна резиденция за артисти в България, базирана в сърцето на София. Инициативата стартира през 2017 година, а до този момент в програмата са участвали както български така и над 80 артиста от цял свят. IMAGO International Artist Residency е международна интердисциплинарна резиденция с основен фокус съвременно изкуство, базирана в с. Царимир в близост до Пловдив. Това е първият сезон на проекта, реализиран от Радослав Механджийски и Теодора Константинова – познати повече като създатели на независимата платформа за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today.

Някои от художниците, вдъхновени от динамичната софийска среда, създават творбите си по време на едномесечния си престой в градската резиденция World of Co Artist Residency. Други прекарват сходен период от време през юли в „микросвета“ на с. Царимир в близост до Пловдив, където, откъснати от забързаното градско ежедневие, творят в уюта на природата и местния социален колорит. Обединени от вроден порив към опознаване на себе си чрез другите, авторите ще представят произведения в различен тип медии – живопис, колаж, смесени техники, инсталации и илюстрация.

jiunggg
jiung.jpegg

Работите на художниците от САЩ, Франция/Южна Африка, Черна Гора, Колумбия, Сингапур, Южна Корея и Австралия  ще можете да видите на 29-ти юли от 18 до 22:00 ч. в галерия „Структура“.