Изложбата се открива на 16 септември от 16:09 ч. в коуъркинг пространството Seemeon 29 и е част от КВАРТАЛ Фестивал 2018. Тя проследява пет различни пътешествия чрез фотография, профил на всеки маршрут, обща информация за местоположение, изминати километри и денивелация.

ValkoSlavov_PressPhoto_4.jpg
ValkoSlavov_PressPhoto_3

Cyclique е създаден през август 2017 г., точно преди първото им голямо предизвикателство в Карпатите. Оттогава са изминали приблизително 147 хил.км, 97 групови карания и 209 поста в Instagram.

MihailNovakov_PressPhoto_5

Сред маршрутите, през които ни превежда изложбата е изкачването до село Кастро на остров Тасос – само 6.85 км, но се оказват най-стръмните, които са изминали заедно. Мястото се намира в сърцевината на острова, има чисто нов път до него, а средният наклон на отсечката е 7%. Звучи постижимо, но когато компютърът показва моментни с 22% наклон и скорост около 8 км/ч, разбират, че няма да е толкова лесно. 

IlianIliev_PressPhoto_1
MihailNovakov_PressPhoto_8

На Тасос правят най-тежкото си изкачване, докато не идва ред на Алпите два месеца по-късно. Тръгват по стъпките на професионалните велосипедисти и кралските планински етапи от Giro d’Italia (Колоездачната обиколка на Италия). След тях разбират, че Кастро е детска игра.

DSCF8986 copy

Стотици емоции преминават през лицата на всеки велосипедист, а документираните моменти разкриват свободата на спускане, усилието при изкачване, искрената радост, когато постигнат целта, срещите с непознати персонажи, пътуването с влакове, самолети, автомобили и всичко отначало.

DSCF4233
IlianIliev_PressPhoto_4

След всичко това, ако Cyclique привлякоха вниманието ти, имаш възможност да се срещнеш с авторите и членовете на клуба лично на 18 септември.