От инцидентна изложба в един от най-вялите откъм културни събития месеци януари „Арт старт“ се превърна в ежегоден проект, който цели не просто да „открие“ новите БГ изкуството, но и да разбере какво вълнува младото поколение днес и какво то иска да види утре.

Veneta-Androva---Videostill-Art-Start-2019

Представените художници са на възраст до 35 години. Независимо от това къде те се намират в кариерата си, селекцията им цели да представи разнообразните аспекти, теми и медии, типични за изкуството в момента, да бъде моментна снимка на художествената сцена днес, да набелязва и търси тенденции и нови посоки.

Mitch Brezunek - virginity

Търсенето на младите художници, които да следим тази година, премина през различни територии и области – от София през Габрово и Велико Търново до Лайпциг, Берлин и Антверпен, от живопис, рисунка и илюстрация до видео и инсталация. 

Dina-Stoev---Северно-сияниe_Northern-Lights
Nevena Ekimova - ha1

В третото поред издание на „Арт старт“ участват Венета Андрова, Харита Асумани, Мич Брезунек, Теодор Генов, Невена Екимова, Стоян Илев, Жоро Пеев, Йоанна Петкова, Натали Саркисян, Дина Стоев, Даниела Такева.