С МЕЛБА НА ЖИВО #3 стартира новият сезон на МЕЛБА, като до края на годината Студио Комплект планират още две издания на Мелба на живо и Фестивал, в който влизат изложба с български дизайн и международен симпозиум.

В тази част на изданието се включват илюстраторката Деси Баева, модния дизайнер и преподавател по мода Николай Пачев и създателя на бранда за чорапи Stinky Socks Христо Петков.

dessy-baeva

Деси Баева е илюстраторка и дизайнерка, която живее и работи в Лондон. Завършила е Илюстрация в Southampton Solent University. Работата й е вдъхновена от феминизма, младостта, колажа, текстурата, битническата поезия, видеографията, цветовете, музиката и българските планини. Сред клиентите на Деси Баева са Warner Music; Good Grain Bakery; House of Content; ICU publishing; Collection and Co; Code Hospitality.

Николай-Пачев---снимка-Златимир-Араклиев

Николай Пачев е моден селекционер и автор на статии за мода. Правил е фотосесии за повечето български модни списания. През 2003 година е в топ 10 на берлинския Fashion Grand Prix International, а през 2004 година печели наградата за най-добър млад дизайнер в Бърно на STYL and KABO. Три пъти е печелил Mittelmoda The Fashion Award. Николай е завършил мода в НБУ, а в момента е асистент преподавател по Мода в магистърската програма на НБУ.

risto

Христо Петков е един от основателите на базираната в България компания Stinky Socks – дизайнерски чорапи за спорт и ежедневна употреба, които отразяват лайфстайла на сноубордиста. Компанията стартира като хоби между приятели, но няколко години по-късно се превръща в успешен бизнес. Чорапите се продават на шест континента, а брандът се подкрепя от редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти.

Срещите МЕЛБА НА ЖИВО са продължение на лансирания в края на 2017г. от Студио Комплект в партньорство с NEXT-DC и Столична Програма Култура динамичен архив за български дизайн МЕЛБА.

Мелба на живо ще се случи на 10.10.2018 г. от 18:30 ч. в Генератор

Входът е свободен.