Ексцентричният дует следва правилата и стратегиите на играта,мискирайки акустични барабани, синтезатори и глас, като ги редуват в добре обмислени двупосочни действия. Всяко от тях тласка музиката в нова посока, променяйки хода на играта, чието музикално изражение е електронна поп музика, вдъхновена от източната фолклорна музика, с етно оттенък, който отразява много етническите им румънски корени.

През изминалите няколко години Karpov not Kasparov покоряват сцените за жива музика в Европа с взривяващата си енергия и никой не остава безпристрастен пред творчеството им, което успява да докосне и една от най-добрите електронни банди GusGus. Karpov not Kasparov свирят с тях на една сцена и успяват да допълнят енергията на култовите изпълнители.

Вал Боркос и Едуард Габия са заедно от 2009 г., когато  започват да градят уникалната си динамика на сцената като дуо, родена от психеделичния и синтетичен звук, който имат. Първият им дългосвирещ албум  Soundtrack for a Game of Chess е обявен за „Албум на месеца“ от Vice Magazine и за „едно от най-ценните издания на годината“ от Radio Romania Cultural и Radio Europa Libera.

70370483_955338561472985_3803723342003830784_n

Те отдавна са локални герои в родния Букурещ, но са наистина впечатляващо присъствие и на всяка сцена в Европа, на която гостуват. Появата им предизвиква истински фурор в Берлин, Милано, Виена, Флоренция, Хамбург, Базел, Торино, Брюксел, Дюселдорф, Прага, Лил, Будапеща и е истински късмет, че включват София в програмата на турнето си през 2019-а.

Билети за събитието вече може да закупите онлайн тук.