На 22 ноември българското студио за дизайн на шрифтове Fontfabric посреща десетия си рожден ден с изложба в Галерия 2.0. В рамките на една седмица посетителите ще могат да видят някои от най-емблематичните типографски проекти на студиото от създаването му до днес, както и първия каталог на най-продаваните шрифтови фамилии на Fontfabric.

fontfabric_6
fontfabric_1

Дигиталната шрифтолеярна, създадена в София, вече 10 години заема челни места в световната класация с най-продавани шрифтове на популярния типографски сайт MyFonts.com. Сред най-известните от тях са: Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust. Дизайн студиото, основано от Светослав Симов – Свет през 2008 г., създава оригинални продукти за световни и български брандове като Nike, Dacia, McDonalds, KFC, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, bTV, Plovdiv 2019. Гордеят се и с разработването на кирилицата и популяризирането на българската ѝ форма в световен мащаб.

fontfabric_3

Официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric е на 22 ноември в Галерия 2.0., което ще бъде съпроводено и от представяне на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion, чиято визуална идентичност и типография е дело на дизайнерите от Fontfabric. Шрифтът Squad, използван за заглавието на албума, е приспособен и персонализиран за InFusion.

Рожеден ден без подаръци не може, затова Fontfabric предлага специално намаление от 25% на шрифтовете от портфолиото си на: https://www.myfonts.com/foundry/Fontfabric/, чрез промо код: FF10Y25, валиден до 31.12.2018.

fontfabric_2
fontfabric_5

10 години Fontfabric е в споделеното пространство за изкуство Галерия 2.0 на ул. “6-ти септември” №26 от 22 до 29 ноември, от 12 до 19 ч.