Така де, колкото и дълго да се препичаш на Museums Quartirer, няма да ти стигне. След като прескочиш музеите, възхитиш се на градините и аристократизма, който струи от всяка фасада, ето няколко места, които може да ти се сторят интересни в града, който София можеше да бъде.

Comerc Store 

www.comerc-store.at

DSCF5675

Comerc Store ще ти предложи страхотна селекция от минималистична дамска и мъжка мода в марки от adidas Original до Wood Wood. Освен дрехи тук ще откриеш аксесоари, бижута, козметика и предмети за дома. А най-якото е, че си имат бар на долния етаж.

Meshit

www.meshit.at

DSCF5829

Meshit е малко магазинче на едноименната марка за дамска мода, където ще си намериш най-готиния сатенен бомбър, летен пуловер или пък “метълска” тениска и вероятността някой друг да има същите е минимална.

DSCF5848

Wall е типичният концептуален магазин, където има достатъчно дрехи, аксесоари, бижута, козметика, книги и списания. В списъка с марки присъстват Brandmair, Esther Perbandt, First Aid to the Injured, Henrik Vibskov, The Last Conspirancy, Trippen и куп други. А освен всичко това си имат и фризьорски кът в единия ъгъл.

DSCF8007

След всичко това сигурно ще си огладнял. Защо не се отбиеш в o.m.k, откъдето да си вземеш суши и изобщо азиатска кухня за вкъщи. Всъщност o.m.k означава omochikaeri, което пък означава “за вкъщи”. Тук ще откриеш суши, сандвичи, тапас, супи, десерти, кафе, чай, сосове и подправки, а дори и аксесоари за дома.

 

За перфектен край на деня си вземи бутилка просеко от супермаркета и я изпий край реката в добра компания.