Барселона е един от градовете, в които се влюбваш от пръв поглед и искаш да се върнеш там, още преди да си си заминал. Супер идея е да се посети по време на някой от музикалните фестивали като Primavera Sound или Sónar, които тази година имаха впечатляващ лайн-ъп.

Освен задължителните туристически дестинации, днес се спираме на три места, които ни спечелиха още от вратата.

SYRA-Coffee_11

В SYRA coffee shop, намиращ се в квартала Gràcia, можеш да се насладиш на невероятно кафе и домашни сладкиши. Задължително трябва да се опита капучиното, в комбинация с морковения кейк.

адрес: Siracusa 13 Garcia 08012 Barcelona

web: www.syracoffee.com

FB: facebook.com/syracoffeebcn

Chok_01

Chök the chocolate kitchen – тук всичко е много шоколадово и много вкусно. А най-сладкото от всичко е, че можеш да надникнеш в кухнята и да видиш как се случва шоколадовата магия. Една стрелка те дели от любезен сладкар, който с радост ще ти разкаже как се приготвят нещата и ще направи бисквитена близалка пред очите ти на фона на Tame Impala.

адрес: del Carme, 3 08001, Barcelona и Ramelleres 26-28 08001 Barcelona

web: chokbarcelona.com

FB: facebook.com/ChokBcn

Chandal_16

Chandal e малък рай за полароидна фотография и независими списания. Намира се на две крачки от Музея за съвременно изкуство. Имат повече от 60 заглавия, сред които Odiseo, Kinfolk, Cereal, Printed Pages, The Gourmand, The Travel Almanac. Освен тях можеш да намериш и местни зинове.

адрес: d’Allada Vermeil 13 08003 Barcelona

web: shop.chandal.tv

FB: facebook.com/chandalstore