За всеки барман идва момент, в който да реши колко далеч иска да стигне. Beefeater MIXLDN, най-голямото джин състезание в света, е един такъв момент. Второто издание на конкурса в България дава възможност на нашите бармани да създадат свой авторски коктейл, да разкажат сюжет с него, да “режисират” любимите си вкусове.

Mix London Screen Beefeater

Предизвикателството тази година е „Коктейл, вдъхновен от филм, чието действие се развива в Лондон“. Кои са любимите ленти, заснети на емблематични лондонски локации? Кой ще вдъхнови повече барманите – Шерлок Холмс, Джеймс Бонд или пък Остин Пауърс? Кои съставки ще партнират на главния герой, Beefeater Gin, в коктейлите, вдъхновени от Snatch, Notting Hill, V for Vendetta, King’s Speech или пък ултимативния романтичен филм Love Actually?

Всеки барман може да качи с няколко бързи клика рецепта на beefeatermixldn.com до 30 септември. На 3 октомври ще стане ясно кои 8 до 12 ще се явят на българските финали, за да представят своя коктейл, вдъхновен от любимата им лондонска кино история. Те ще влязат в директен сблъсък на 11 октомври. Тогава Robin Honhold – дясната ръка на Rayan Cheti от White Lyan и Dandelyan, Tim Stones, Brand Ambassador на Beefeater в комбинация с Илия Зотков, ще се развихрят като съдии и зад бара на финалите. Накрая ще остане само един – този, който отива на глобалните финали в Лондон

Състезанието ще е отворено за всеки, запален по коктейлната култура, а изборът на българския финалист ще прелее в парти на локация, за която те съветваме отсега да се ослушваш.

Ако пък ти нямаш умения в миксологията, но киното те влече, включи се в OUR LONDON MOVIE AWARDS и избери любимия “лондонски” филм в четири категории. Феновете могат да гласуват за номинираните истории на www.beefeatergin.com/olma. Някой от всички гласували ще има шанса да спечели вълнуващо кино пътуване из лондонските локации на емблематичните кино ленти.