В пресрилийза на всеки втори крем пише: “Нова разработка! Революционна технология.” Говори се за безкраен ефект, но никой не казва какво става, когато кожата се насити на активните съставки. Въпросът за “устойчивостта” й вълнува всеки бюти маниак. Чакането на решение свърши. Пробивът принадлежи на Avon. Оказва се, че тренировките на интервали гарантират непрекъснато действие на крема. За да са честни към феновете си, белите престилки провеждат едногодишно клинично проучване с 227 жени на възраст от 35 до 65 години (сериозни цифри за бюти индустрията). Резултатите от употребата на нощната антиейдж крем терапия Anew Reversalist Infinite Effects нарастват месец след месец и достигат своя пик след година. В истинността на сензацията – до 25% подобряване на “пачия крак” след 4 седмици, до 33% – на петната след 6 месеца, до 27% – на озареността на кожата след година, ме убеждават и думите на д-р Гергана Манолова, специалист по дерматология и венерология към столичното студио S Line Wellness&Beauty и посланик на серията Anew.

_MG_6382_

Д-р Манолова, към добрия антиейдж крем, както и към всичко хубаво, бързо се привиква, но от това той не престава да е добър. Колко трае жизненият му цикъл?

Първата седмица кожата се чувства страхотно. До четвъртата определено има подобрение. Най-накрая сте намерили крем, който върши чудеса с кожата. Дори го препоръчвате на приятелки. Но след третия месец действието му започва да отслабва и се замисляте дали да не опитате нещо друго. Наистина разочароващ сценарий.

Вярата, че козметиката спира да работи, не е ли субективна? Все пак връзката на жената с нейния крем е емоционална?

Според изследване 55% от британките минават на друг крем само след няколко месеца. От Avon решават да проследят ефективността на ретинола, доказан борец срещу стареенето. След 6 месеца се оказва наистина, че има повратна точка. Ползите му достигат своя връх след една до две седмици употреба.

Въпросът не е в последиците от самата активна съставка, а в адаптацията на клетките към нея. Ако искате да избегнете ефекта “плато” (възходящата линия на резултатите става хоризонтална), трябва да ги финтирате. 

 

DSCF2696

Как може да победим скуката на кожата?

Avon открива, че не винаги се нуждаем от нова молекула. Понякога е достатъчно да се промени съществуващата технология. Например чрез ротация на активните съставки. Същият принцип се използва във фитнеса – редуване на силови и кардио тренировки, както и при диетата 5:2 (5 дни се храните нормално, 2 – намалявате приема на калории до 500-600).

Защо говорим за двойна система, след като флаконът е един?

Anew Reversalist Infinite Effects включва две средства, които работят като едно. Благодарение на последователната им употреба през седмица кожата не привиква и ефектът е забележим постоянно. Първата фаза с комплекса Phytol+ (фитол от растения) подхранва кожата и я “грундира”, подготвяйки я за по-доброто усвояване на последващите активни съставки. Следващата седмица е ред на втората фаза със Super Retinol, който възстановява кожата, прави я по-еластична, ефективно изглажда бръчките и се бори с петната. Няма как да сбъркате фази 1 и 2. Достатъчно е просто да обърнете флакона.

DSCF2695

Кога ефектът от смяната на фазите е забележим?

Avon изучава стабилизирания чист ретинол още от 1986 г. Известен още като витамин А, той няма равен на себе си в синтеза на ключови структурни протеини, които ни помагат да изглеждаме по-млади. Смяната му с фитол на всеки седем дни увеличава синтеза на колаген със 100% в сравнение със самостоятелната му употреба. Ето защо нощната антиейдж крем терапия никога не спира да работи. За плюсовете на едната или другата фаза се съди след няколко редувания. Може да ползвате Anew Reversalist Infinite Effects колкото искате дълго и така ефективно, както в първия месец.