Всеки един от продуктите притежава собствена идентичност – модерни, но и с изчистен дизайн, специално създадени, за да внасят комфорт и баланс в ежедневието. Докато си избираш любим модел от снимките, прочети какво ни споделиха за дебютната си колекция по-долу.

VHG_1093

Защо бельо?

Избрахме да правим бельо, защото е сфера, в която още има много възможности за развитие и експерименти. Оказа се, че това е доста предизвикателно занимание и за последната една година, научихме наистина много – от изработката му до материалите, които се използват. Често се шегуваме, че изкарахме по една магистратура в процеса, тъй като се срещнахме с толкова много нови хора, които споделиха опита си с нас, за което сме изключително благодарни.

Какво означава името?

В основата на философията ни са 5 ключови елемента, които според нас определят добрия дизайн. Продуктите ни са с изчистени линии и кройка, носят собствена история и отличителна визия, удобни, функционални и модерни. Нулата идва от началото ни като колектив и първото ни съвместно професионално занимание, обединявайки общите ни идеи и интереси в различни сфери на дизайна.

VHG_1023
VHG_1194

С какво вашето бельо е по-различно?

Стремим се да правим бельо, което притежава всичко необходимо за активното ни ежедневие, а изчистените кройки са избрани, за да допринасят за един класически модел, който да служи като устойчиво решение за модерния гардероб на всяка жена. Вместо това добавихме контрастни елементи в дизайна като мек италиански тюл, съчетан със спортни детайли. Идеята ни е жените да прегърнат идеята за по-натурален вид и излъчване, като същевременно се чувстват уверени и женствени.

VHG_1296
VHG_1203

Какво е вдъхновението зад дебютната ви колекция? Разкажете ни повече за нея.

Искахме да създадем модели, които се движат с тялото и следват идеята за модерен и удобен минимализъм, който допълва стила и е по-скоро естествено, а не натрапчиво секси. Насочихме се към спортно вдъхновени, изчистени силуети като избрахме по един основен от модел, които в последствие развихме с различни материи и цветове. Избрахме платовете, които да са приятни и нежни на допир, но в същото време да оформят, подчертавайки естествените извивки на женското тяло.

Моделите се допълват и се комбинират лесно помежду си. Подходящи са за layering под риза, пуловер или гащеризон, както и като самостоятелна дреха в комбинация с любимите дънки с висока талия през лятото.

Дизайнът и отличителният принт им дават допълнителен характер и алтернатива за по-смелите дами.  Целият процес по изработването му, като ключов елемент в колекцията, беше изключително забавен и интересен. Рисувахме на ръка, дигитализирахме и принтирахме с устойчиви мастила, които позволяват запазването на ярките цветове и при директно излагане на слънце.

VHG_1158
VHG_1051

Естественото продължение на бельото са банските. Мислите ли да развиете бранда си в тази посока?

Макар в близко бъдеще да планираме специална колекция от бански, по-голямата част от бельото, което правим, всъщност е мултифункционално и съвсем спокойно може да се използва и на плажа, не само заради принта, който напомня на разбиващи се морски вълни. Материите на повечето модели запазват добрата си форма, дори когато се намокрят и изсъхват бързо.

VHG_1244
VHG_0992

Първата колекция на 05/studio можеш да намериш тук.