След като посещават Венецуела и малката какаова плантация на Jose, Мария и Венсан решават да превърнат страстта си към шоколада в занаят. Така, през 2011 г., семейство Гайо се връща в родния град на Мария – Пловдив, и отваря малка работилница за шоколад. За направата му използват различни сортове какао от Доминиканската република, Венецуела и Никарагуа, които придават на продуктите им различни екзотични нотки и автентичен вкус. Работят само и единствено с нерафинирана тръстикова захар и опаковат на ръка всяко едно блокче.

_VHG6298

Колекцията “Гайо” включва шест вида, пет от които са с музикални имена – Jazz, Blues, Rock, Chanson и Opera. Избрали са ги така, защото вярват, че всеки шоколад носи различна емоция, близка до усещането, което получаваш, когато слушаш различни музикални стилове.  

Разговорът с Мария и Венсан е част от кампанията на Volkswagen Crafter – Тънкостите в модерния занаят, която обединява истории на успешни български предприемачи в серия от кратки филми. Те се излъчват поетапно в YouTube канала на Volkswagen и в социалните мрежи.