Рой се среща с Боби преди пет години на софийската гара. Така му тръгва и занапред не спира да пътува. Страхува се от балони, но няма проблем да слуша шумни банди на живо. Последното е напълно разбираемо – Боби (известен още като TromBobby) е част от Southwick и свири на тромбон в още куп интересни проекти.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета – DOGLAR, и Under The Line. Днес думата има Рой.

vg__023

Пристигнал си при Боби с влака Своге-София? Носеше ли контрабанден шоколад?

Разбира се! Побирах се в една раница и бях взел още една със себе си, за да посрещна адекватно новите съседи, нооо… тогава бях само на 30 дни и не можех да направя разлика между червеното “Своге” и синьото “Комфорт”.

И това не е последнито ти пътешествие. Разкажи ни за Рой по света!

Какво да ви разкажа? Бях на гурбет в Амстердам преди три години. Пътувах в една странна тъмна кутия, което не беше точно по вкуса ми, а и кучетата там са особени. Тук ме кефи повече.

Твърди се, че си бил видра в предишния си живот?

Докажи го! Давам гаранция, че ще те спукам на сто метра свободно плуване. Когато ходим по морето, ставам първи и си ходя сам на плаж. Плувам към всякакви непознати хора, гоня една топка, казват ми да не пия от водата?! Боби, едвам ме прибира по залез слънце и… още имам мазут по себе си.

vg__015

Къде най-обичаш да топнеш лапа?

Където и да е. Морета, реки, езера и понякога една ужасна локва в Борисовата градина. Варна и Арапя предлагат идеални условия за една Ройка.

Чухме, че имаш сестра, кой командва парада вкъщи?

Определено е тя. Вече съм доста по-едър от нея, но тя продължава да ме смъмря, когато й преча да гледа телевизия. Френските булдози са особени хора, но със сигурност я обичам.

vg__033

С какво можем да те подкупим и да спечелим сърцето ти завинаги?

Така и не разбрах, гладен ли съм или ми се плува. Ако не предлагаш поне едното, тенис топката ще свърши някаква работа.

Някакви музикални заложби?

Близки срещи с тромбона? Само това ни липсва… още дандания вкъщи. Предпочитам да ми свирят соул музика на ушенце. Ходил съм по различни свирения и ги обожавам всичките, но не държа да присъствам на саундчека. Колкото до тромбона, слушам го, откакто се помня и не мога да си представя свят, в който него го няма.

vg__013

Ако имаше филм за живота ти, как щеше да се казва?

“Рой – Нова надежда”, “Рой – Империята отвръща на удара” и “Рой – Завръщането на джедаите”.

Какво правиш като си сгафил, за да замажеш положението? Разкажи някоя изцепка.

Помниш ли “комфортния” шоколад, за който ти разказах? Няма да забравя първия си Великден. Имаше толкова много шарени тенис топки, които дори се хапват, че не можах да не пробвам поне 17 от тях. “Комфортната” ми зона миришеше ужасно и трябваше да се изнесем за седмица. Замазване?! Знам, че съм очарователен и това е достатъчно.

vg__023

Кой е препъникамъкът в ежедневието ти, голямата драма за един голдън?

Натъжавам се много от хомофоби, расисти и наградите на бг радио.

Какво не знаем за Боби, а трябва?

Той не говори много. Знам, че от три години работи по три албума, които са всичко за него и май един от тях е готов, но нека се върнем обратно към мен.

Твоята житейска философия е?

Обичай всичко, “мъцкай” често, слушай честно и плувай, докато можеш.