Рима и Иван са комбина, която обича да покорява върхове, да посреща изгреви и понякога да се скрива от света. Иван е “умът” в различни дигитални проекти и сериен предприемач, докато Рима предприема основно скокове в среднодълбоки локви и самостоятелни опознавателни обиколки на София. В класическия случай Иван говори, а Рима слуша и ходи гордо до него. Днес обаче нещата се обръщат – думата има Рима.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета, DOGLAR и Under The Line.

vg__740

Разкажи ни за първата си среща с Иван, имаше ли сърца, сапунени балони и еднорози във въздуха, а любов от първо подушване?

Не си спомням много, беше ми лошо. После докторите казаха, че бълхите, които си съществували спокойно върху мен, били толкова много, че не би трябвало да съм жива. След това има някаква история с оповръщана кола, която аз не помня и отричам. На следващия ден се събудих супер свежарка и реших да ставам кифла.

Задължително ли е да има рима?

Мислила съм много по този екзистенциален въпрос. Може ли в отделно интервю?

А къде я има Рима най-често?

Най-обичам да ме има в планината. Хората са ми много мудни като движение – там мога да си наваксвам яко и никой не ми вика да се върна. Понякога ми дават да гоня джипа, ама и той е бавен. Обичам още да ходя в betahaus, там се чувствам като истинска принцеса.

Коя е Магдалена?

Не съм сигурна. Имам материал за цяла книга по темата. На външен вид изглежда като котка, но според нея е човек и Иван е майка й. Като бях малка я оставяха да ме гледа и мога да кажа, че има твърда ръка и раздразнителен нрав. Слабо място – обича да ляга на топло върху мен, ако не махам с опашка мога да имам часове спокойствие.

vg__722

Извинявай за личния въпрос, но как докара този цвят? Ти си куче наполовина бяло или наполовина черно? Куче-оптимист или песимист? Знаем, че си философ по бащина линия, сподели ни!

Има една снимка с моите брат и сестра, които аз не помня. На нея се виждат едно черно, едно кафяво и едно бяло кученце. Аз съм бялото. Всичко, което съм постигнала оттам нататък е плод на много труд и амбиция. Или да го кажем по друг начин – приемам белия си цвят като едно празно платно, което ме предизвиква. Точно преди снимките скочих в една локва, какво ще кажете?

Слушаш много, от IQ-то ли е или от големите уши?

Открила съм, че за да можеш да си позволиш свободата да не слушаш, трябва да изглеждаш, че слушаш много.

Колко ти е най-високият покорен връх? А най-дълбоката изкопана дупка?

Покорила съм всички високи балкански върхове – Ботев, Мусала, Вихрен, Олимп (Митикас). Повечето от тях нощем, за да посрещна изгрева. Спала съм  през зимата в пещера на Тюленово, обикаляла съм на палатки и зимен плаж всички околни морета и езера. Била съм на 4-те най-крайни точки на България. Спирам, за да не ви карам да се чувствате скучни, но животът с Иван си има сериозни предимства.

Чухме, че се губиш, ама после се самонамираш? За спорта ли го правиш?

Понякога изпадам в панически атаки, че съм изгубила хората си и хуквам да ги търся. Чисто технически това винаги води до усложнения. Миналата година така духнах на 25 декември от Люлин и се прибрах на 3 януари в центъра. Чувам, че цяла София ме била търсила, а Иван бил по 20 часа по улиците, ама знаете как е – празници.

За колко (хумус) бягаш 100 метра?

За 100 метра не си струва да си мръдна опашката, аз съм бегач на дълги разстояния. Виж хумусът на Иван е най-доброто нещо в света, един път успях да се докопам до малко.

Какви ги вършиш сама вкъщи?

Тези дни имам много различни имения, в които отсядам, което води до голяма диверсификация на home alone преживяването. Тук е моментът за heads up за моето приятелче Хари, един солиден мъдрец и много толерантен съквартирант.

vg__734

Какво правиш, като си сгафила и искаш да замажеш положението? Кой ти е коронният номер?

Аз никога не съм сгафила, не знам какво искаш да кажеш. Но все пак – няма нищо, което да не се оправя, когато подадеш коремче за галене.

Кой е препъникамъкът в ежедневието ти, божията напаст, голямата драма? Абе, какво ти пречи да си съществуваш като свободно черно-бяло куче?

Много време мислих, че е Магдалена. В крайна сметка се оказа, че е прахосмукачката.

Какво не знаем за Иван, а трябва?

Този човек толкова ненавижда да му е скучно, че 24 часа с него могат да имат твърде много приключенско съдържание. Освен това има навика да се буди ужасяващо рано, не мога да го отуча.

Голяма комбина сте, защото…

И двамата имаме джипси подход към живота.

Твоята житейска философия е…

Ако мирише, овъргаляй се в него.