Поли се занимава с мода. Арчър знае, че е повече от модерен, защото всички момичета го посрещат с писъци и искат да го погалят. Двамата са супер комбина, имат “котешки” походки и обичат да разхождат лапи по улици оттук до всяка част на Европа (скоро и света). Можеш да ги засечеш в софийските dog-friendly заведения и любимите крайбрежни такива.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета, DOGLAR и Under The Line. Макар и малък, Арчи има мнение. Ето защо днес му даваме думата.

vg__198

Може ли да ти викаме бебе или не го приемаш добре?

Чувствам се доста голям, пък и съм мъж, какво ти бебе! Въпреки че понякога нощем ме е страх да спя сам, но това да си остане между нас.

Проявяваш ли булдожки характер на скромните си 5 месеца?

Проявявам и още как! Упорит съм и лесно се ядосвам, когато нещо не става по моя начин. Това май съм го наследил от мама. Тя често ми казва, че съм бил абсолютен дявол. Обяснете й моля, че това не е така, явно не вижда ангелските ми крилца.

Арчи, ти ли си черната овца в семейството? Признай си!

Май, май така се оказва. Предполагам, че единствената причина е цветът на козината ми.

vg__204

Кое е най-шокиращото ти откритие от света на човеците?

Изумен съм, че хората хапват едва по три пъти на ден. Тази бройка трябва да e 24 – на всеки час по една вкусна порция. Освен това, когато излизаме на разходка, забелязвам, че всички човеци бързат – закъде бързат, защо не спрат да си поиграем или поне да ме погушкат?

Кое от клишетата за булдозите ти е най-досадно?

Че сме шопарчета! Това съвсем не е вярно! Понякога обичаме да скачаме в кални локви, но смятаме това за спа процедура, полезно е за козината.

Мислил ли си какво би било да имаш по-дълга опашка?

За какво ми е, за да издавам настроението си на всички околни? Така съм си добре – загадъчна личност.

Защо няма филми с булдози?

И аз това се питам! Време е да направим един, естествено аз ще изпълнявам главната мъжка роля. Ще спася родителите си от опасност и точно в този момент ще срещна прекрасна бяла французойка с черни петна. Разбира се, след геройството ми тя ще се влюби в мен от пръв поглед. Ъъ, за какво говореше?

vg__196

Ако участваше във филм с кучета супергерои, каква щеше да е силата ти?

С хиперноса си щях да надушвам всяко престъпление от километри, да съставям гениален план за действие и след това да изпращам спец отряд от питбули по следите на лошите.

С какво можем да те подкупим?

Гушкане и вино. Второто е толкова вкусно, една-две глътки преди сън са си направо магия, а и тапите от бутилките са ми любими за гризкане.

Какви ги вършиш сам вкъщи?

Аз? Нищо. Спя и размишлявам над живота… почти.

vg__197

Какво правиш като си сгафил и искаш да замажеш положението. Кой ти е коронният номер?

О, имам си специален поглед, на който никой не може да устои. А и нали всеки е невинен до доказване на противното. Как да сме сигурни, че аз съм направил белята? Може да е влязъл крадец! Или извънземни!

Кой е препъникамъкът, голямата драма в живота на едно бебе френчи?

Най-голямата драма за мен си остава това, че трябва да спя сам. Отвратително е, не разбирам защо трябва да сме толкова крайни. Хъркал съм бил… долна инсинуация! Като се замисля и храната е в ограничени количества. А не трябва!

Какво не знаем за Поли, а трябва?

Супер наивна е, за две секунди можеш да я обезоръжиш, дори да ти е бясна за нещо. В моя случай това е просто чудесно.

Твоята житейска философия е?

Отърквай се във всички, не знаеш кой може да ти даде храна!