Дейзи и Крисчън са неразделни от 12 години. Крисчън се мести в България миналата есен и в момента преподава физика и астрономия в Американския колеж. Дейзи го последвала на това презокеанско пътешествие и зарязала спортната си кариера в гребането, за да я замени с кротко излежаване в класната стая. Това, с което не може да свикне в България, е как хората си поклащат главата в необясними посоки за “да” и “не”. Нямаше как да не се съгласим, че подобно двусмислие е недопустимо, когато говорим за лакомства.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета – DOGLAR и Under The Line. Днес думата има Дейзи.

_MG_9152_

Дейзи по Фицджералд? Толкова ли си неустоима?

Естествено, че съм неустоима. Трябва да видиш как всички се обръщат след мен на улицата. Но името ми няма общо с Фицджералд. За разлика от неговата Дейзи, аз до последно се боря за любовта си, било то и към най-обикновени кокалчета.

Каква е тая работа с гребането, ти сериозно ли?

Да! Обожавам да съм в открити води на лодка, кану или каквото там се намери. Какво да ви кажа, всеки си има хоби, моето е гребането.

Да не би така да стигна от Щатите до България?

Това беше първоначалният план, но точно преди да тръгна един жираф ме изпревари. Реших да почакам и да замисля друга, невиждана досега, сензационна постъпка.

_MG_9137_

И как така от спортно куче стана физик?

Нужно ми беше ново предизвикателство, нови начини да общувам с хората. Гребането е супер, но знаеш, имаш ограничен брой хора в лодката. В класната стая публиката ми е от поне 30 човеци.

А ти какво научи в Американския колеж?

Научих малкo български! На принципа проба-грешка установих, че получаваш много повече лакомства, ако реагираш, когато ти говорят на български.

Има ли други кучета там или ти си единствена?

Има едно куче, казва се Мама, очевидно нямаме роднинска връзка, а и като цяло не е от най-приказливите. Аз съм единственото куче, което влиза в часовете! Все пак това е отговорна работа и се изискват специални умения.

_MG_9147_

Чухме, че все не си дояждаш? Това е, защото баба ти е останала в Щатите или нещо българските гранули не ти харесват?

Обожавам българската храна, особено картофи със сирене, но все пак съм госпожица и трябва да пазя идеални мерки – ям честo и по малко.

Кой ти е коронният номер?

Много ме бива да поздравявам хoрата. Самата любезност! Много е важно как посрещаш човека срещу теб – тoва, че съм куче, не означава, че нямам обноски.

Ако имаше филм за живота ти, как щеше да се казва?

Маргаритка.

_MG_9130_

Кой ти е любимият от Stranger Things?

Dustin – типично по кучешки винаги казва какво мисли и винаги е болезнено прав.

Кой е препъникамъкът в живота ти, голямата драма в твоето ежедневие?

Трябва да ям кучешка храна, вместо човешка. Вие бихте ли яли гранули, ако можете да имате бъркани яйца с бекон?

_MG_9146_

Какво не знаем за Крисчън, а трябва?

Винаги носи лакомства със себе си дори когато се прави, че няма. И е много гушкав.

Твоята житейска философия е…

Впускай се във всяко приключение смело с четири лапи, никога не знаеш къде ще те отведе “греблото”.