Иван и Николай са братята, рожденият ден на които се е превърнал в национален празник. Ако не те свърта по тъмно вкъщи, със сигурност някога, някъде по линията от София до Градина си обърнал шот или два с тях. Купър е тяхната охрана. Абе, не точно. Купър е толкова голям (във всеки смисъл на думата), че може да бъде каквото пожелае, а ти не можеш да кажеш и “гък”. Днес е куче, което говори.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета DOGLAR и Under The Line. Днес думата има Купър.

vg__102

В интернет пише, че в Италия те спрягат за “куче на мафията”. Затова ли си извън родни граници?

Не знам къде е Италия и какво значи Мафия. Често обаче чувам – “КУПЪР, пак ли Сгафи?”, така че може би съм родом от Сгафия, не от Мафия.

По какво си приличаш с италианците?

Май по това, че съм чаровник като тях. И не отказвам паста.

Колко тежиш всъщност?

50 кръгло.

vg__110

Това не е ли колкото Николай?

Може би щях да съм колкото него, ако не ме държеше на диета нарочно. Трябвало респект да имам…

С твоите размери ни се струва редно и ти самият да си имаш домашен любимец, какъв би бил той?

Харесвам котки. Но май те не ме харесват. А Николай наскоро доведе нещо подобно на домашно животинче вкъщи, така че не съм съвсем капо.

Признай си, че в това тяло се крие нежно сърце? Плачеш ли на сапунки?

Ето, признавам си, хванахте ме. Последното ми истинско разчувстване беше, когато с баща ми гледахме “Роки 2:. На последната сцена и на двамaта ни влезе нещо в очите.

vg__095

Кои са ти любимците в парка?

Всички, всичко. Бебета, катерици, себеподобни, изобщо не подбирам. Но пак да се оплача – oсанката ми явно не им вдъхва доверие, та често оставам неразбран.

Къде стоиш в колата? Тир ли е?

С доста коли сме имали проблеми, най-често ми оставят всички задни седалки на мен. Иван и Николай обаче купиха баничарка и багажното там почти ми стига. Не се оплаквам от пътуванията де, свиква се.

Под сянката на кой бар ще те намерим? С какво в ръка, пардон… лапа?

Чувам, че имало разни dog-friendly места из София. Е, и аз съм friendly, така че не са ме пъдили от някъде … но може би пак неразбирането понякога да е свързано с осанката и зъбките ми. Под лапата често притискам някое малко кученце, но само за да си станем приятели.

Ако снимахме филм за теб, как щеше да се казва?

Големи неприятности в малка София

Кое е най-голямото предизвикателство в ежедневието ти, препъникамъкът в живота ти?

Тесните пространства и измъкването на заден ход.

Какви ги вършиш сам вкъщи?

Размишлявам над концепцията за живот след смъртта и дремя.

vg__105

Какво правиш като си сгафил, кой ти е коронният номер? Признай някоя изцепка.

Свеждам глава до пода и се моля Николай да спре да вика. Опитвал съм да съм сладък, ама май номерът не минава. Последните ми изцепки са свързани с оставянето на косми в количката и легълцето на новодомката.

Какво не знам за Иван и Николай, а трябва?

За начало е добре да разберете, че въпреки разбиранията на повечето хора, те са две отделни личности. И единият не винаги знае – „ей, кфо прави брат ти?“. Другото е, че съществуват и денем, което също идва като голям шок на повечето им познати.

Каква е житейската ти философия?

Яж, пречи, пак яж и пак пречи. И така, докато не постигнеш твоето!