Хърби е суперкуче с множество подвизи в геройската си биография – спасяване на невинна девойка от падащо дърво, надбягване с мотори в стил Валентино Роси, оцеляване след напрегнат сблъсък с отровна змия. Неговият човек е Петър – тромпетист и един от най-талантливите класически музиканти, които познаваме. Петър обича да казва, че са “баща и свин”, а най-често можеш да ги засечеш в парка Заимов. Хърби е наследил семейното чувство за хумор и днес има думата.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета, DOGLAR и Under The Line.

vg__793

Хващаме те между редовните дрямки за красота, май много държиш на тия работи?

Ще започна с това, че нямам представа коя част от деня е, затова добро утро! Винаги съм твърдял, че сънят е най-важното нещо за един булдог. Разбира се, след храната.

Това с хъркането част от програмата ли е?

Абе, всички разправят, че хъркам, но аз мисля, че просто са измислили причина, за да ме гонят вечер от леглото…

Известен си с много имена, кои са най-популярните от тях и каква е историята им?

Благодарение на грандиозния интелект, с който разполагам, разпознавам и идвам на всички имена. Все пак, може и храна да се раздава, знаеш ли? На пръв прочит се сещам за Дебел – някаква тъпа смешка на баща ми; Мосю – от времето, когато учих в Сорбоната; Мизерникомръсен – тогава знам, че ще се разправяме пак за нещо и със сигурност не включва почерпушки. Викат ми и Смрадливецо, но това са нормалните булдожки неща, ако ме разбирате. Отскоро съм и Mon Cochon, което от френски значи “моето прасе”. Това, че си приличаме с братята свине по маниери и донякъде физика, далеч не означава, че ми допада идеята да се превърна в манджа.

Да ви разкажа и за името ми Георги. Знаете за мъченика и големия змей… В моя случай победих една змия. Оказа се опасна гадината. Захапа ме и резко ми прилоше!!! Ухапа и сестра ми Сиси. Тя е йоркширски териер. Оттогава не съм я виждал. Баща ми каза, че се е влюбила в змията и са заживели щастливо някъде на “по-добро място”. Аз не се сещам за по-добро от дивана, но се радвам, че Сиси е добре, защото много я обичам и се бях притеснил.

vg__804

Имаш ли се за музикален булдог? Това с тромпета вкъщи как го чувстваш?

Музикален булдог съм по ред причини. Хърби съм на Хенкок. Не защото съм хърбав, нали? Определено ме кефи, че съм кръстен на джазмен. Като слушаме джаз вкъщи спя чудесно. Колкото до тромпета – стиснахме си лапите със съседите, че това повече не може да продължава и стигнахме до заключение, че само аз мога да го спра. Изчаках поредния домашен концерт да се състои и една на пръв поглед първосигнална идея се оказа решаваща за спокойствието на цял един квартал. Да пея. Поразителният ум и завладяващата грация за жалост не винаги са съчетани с вокална дарба. Толкова гадно пея, че дуетът с тромпета на баща ми свърши още в първия такт. Винаги ползвам същата тази моя песен щом му хрумне отново да организира матине. Работи отлично.

А какъв ти е проблемът с моторите, честно?

Това е недоразумение. Заради езиковата бариера всички си мислят, че мразя моторите. Водиха ме на училище заради тази ми психария, карат ми се като ги гоня из оживени булеварди (щяла да ме блъсне кола, да бе да, нали после ще я изям), отказвал съм и храна, за да си догоня мотора, който минава покрай мен. Никой не разбира, че аз просто се притеснявам за хората върху моторите. Искам да им кажа (може и с хапане) да слязат. Първият мотор, който видях в живота си, беше този на баща ми. Стори ми се доста екстремна и опасна идея да се качиш на нещо толкава шумно. Той дори опита да ме вози, но това беше смела мечта.

vg__749

В името на кой древен бог жертвопринесе онези очила Ray Ban, а онова кожено яке?

В Бога на тъпотията. Всеки един булдог вярва в този бог. Всеки един собственик на булдог знае за този бог. Бог Булдог. Вещи. Дреме ти…

По снимки от детството ти подозираме родствени връзки и характер на тасманийски дявол? Има ли нещо такова?

Не, просто не обичах да седя сам като малък. И го показвах. Аз съм артист.

Мислил ли си какво би било, ако имаше по-дълги крака, а истинска опашка?

С по-дълги крака щях да виждам масата за хранене отгоре, което си е плюс. Какво ми е на опашката? И тя е френска, не сте ли виждали? Много сте глупави.

Какво правиш като си сгафил и искаш да замажеш положението? Кой ти е коронният номер?

Изнизвам се куцайки. Всички си мислят, че ми има нещо и започват да ме обгрижват. Измислил съм го.

vg__800

Кой е препъникамъкът в ежедневието ти, божията напаст, голямата драма на един френски булдог?

Освен моторите, прахосмукачката, сешоара, ролерите, тъпия лонгборд и забраната да ям на деца-хора храната ли? Май нищо. Екстра съм си.

Да те черпим едни пуканки?

Може да ме почерпите с всичко. Изобщо не съм претенциозен.

Колко е важно да бъдеш гушкало?

Много. Втората Богбулдошка заповед точно това гласи – “Долепи се до всеки седнал до теб, легни до първия срещнат”. Първата е “Храни се”.

Какво не знаем за Петър, а трябва?

Любимо му е, когато сме на разходка да се движи след мен с едни пликчета. И то точно докато ходя до тоалетна. Малко е стряскащо това, което прави с пликчетата, но започнах да му свиквам на хобито.

Голяма комбина сте, защото…

Много се обичаме. Все пак сме баща и свин.

Твоята житейска философия е…

Почивай си, за да имаш сили да се храниш!