Лина и Ая са две своенравни млади дами, които можеш да срещнеш предимно в Южния парк. Лина е от хората, които имат голямо сърце за животните и са спасили не един или двама бедстващи четириноги симпатяги. Можеш също така да разчиташ на нея да намери най-добрата дестинация за почивката ти, защото се занимава с туризъм. Колкото до Ая – афинитетът й към широкия свят е основно кулинарен. Не отказва нищо – от супа топчета до средиземноморски калмари на скара.

DOG TALK е съвместната рубрика на мобилното приложение, което свързва собствениците на домашни кучета – DOGLAR, и Under The Line. Днес думата има Ая.

_MG_9250_

Ти си голямо хъски, а те е страх от тъмното? Какво се крие там?

Откъде изтече тази информация? Не ме е страх, просто съм предпазлива, защото съм рядък, застрашен вид. Притежавам особен чар, който, уви, привлича неприятности. Плюс това, фойерверките са далеч по-страшни! Но това е тема на друг разговор…

Чухме, че имаш проблем със спортистите. Какво против тези добри хора?

Нарушават спокойствието в парка със странни движения и объркващи звуци. Аз се старая да държа нещата под контрол и им се карам с цел да спазват обществения ред. Същото важи и за бебета-кучета, трябва възпитание. Първите седем месеца са най-важни! Методите ми са железни, мога да науча и вас, стига да има с какво да ме почерпите после.

Кой бяга по-бързо, ти или те?

Аз, разбира се. Шокиращо обаче, наскоро открих, че кравите са най-бързи! Убедих се в това на язовир Доспад, където летувах – развиват впечатляваща скорост. Опитах се и тях да възпитам, но те не разбират от дума, пардон… лай. Даже и ритник отнесох, пълна липса на елементарно възпитание.

_MG_9270_

Носят се слухове, че знаеш финландски. Това сериозно ли е?

Имам си приятел от Финландия и всичко му разбирам! Той обаче не ме разбира съвсем. Все пак не спирам да опитвам – Kiitos, T! Minä olen koira / Sinä olet koira/ Se on koira …

Събра ли хранителни запаси за зимата?

Дори вече ги разхождам.

Кои са най-добрите скривалища на лакомства у дома?

Не бих ги споделила публично. Все пак са скривалища! Батман издава ли батквартирата.

С какво можем да те подкупим и да спечелим сърцето ти завинаги?

Доста трудно начинание като цяло… да изброя всичко. По принцип обичам бисквитки, във всякакви цветове и форми, както и шоколад (кучешки, разбира се). Не отказвам и соленки, ако се намира и някое саламче може. Алергична съм към ядки, но не и към орехи (за протокола обичам да ги заравям цели из двора, чувала съм, че така може да станат повече). И най-важното – нищо не обичам толкова, колкото комплиментите … Колко хубаво куче, казахте че съм?

_MG_9249_

Ако имаше филм за живота ти, как щеше да се казва?

Яж, спинкай и обичай.

Какви ги вършиш сама вкъщи?

Общо взето спя по цял ден. В паузите наблюдавам квартала – да съм спокойна, че редът се спазва. Аз съм голямата сестра и виждам всичко!

Какво правиш, като си сгафила, за да замажеш положението? Разкажи ни някоя изцепка.

Наскоро имах странна случка. Намерих една изоставена кутия бонбони, ей така в нищото, съвсем сама и реших да я прибера, случайно да не се загуби. Скрих я добре под възглавниците на дивана, завих я с едно одеяло за всеки случай. После ми я намериха. Обвиниха ме! Тогава реших да оправя нещата, като я заровя в двора и забравим за случая. Уви, не помогна. Наложи се цял ден да бъда като залепена за мама. Топлех й лапите, помагах й с присъствие, докато готви и чисти. Следвах я неотлъчно и накрая ми прости. Неустоима съм, какво да ви кажа…

_MG_9250_

Кой е препъникамъкът в живота ти, голямата драма в деня на едно хъски?

Котката, която ходи по оградата и се къпе най-нагло под носа ми!

Какво не знаем за Лина, а трябва?

Лина не дели легло. Много тъжно… за мен.

Твоята житейска философия е…

Любовта на Ая минава през стомаха.