BIG-GAME-Grégoire-Jeanmonod-Elric-Petit-Augustin-Scott-de-Martinville

Огустин Скот дьо Мартинвий (Франция, 37 год.), Елрик Пети (Белгия, 39 г.) и Грегоар Жанмоно (Швейцария, 39 год.) се срещат за първи път в кантоналната художествена школа в Лозана ECAL. Малко по-късно, в същия град и вече с диплома по индустриален дизайн, през юни 2004 г., основават своето дизайнерско студио BIG-GAME. Колективът, чиято дейност варира от индустриални продукти, интериорен дизайн, през сценография и оформление на изложби, си сътрудничи с едни от големите имена на световния пазар: Alessi, Karimoku New Standard, Hay, Mоustache, Praxis, Galerie Kreo, Wallpaper и Nespresso. Творенията им са част от колекциите на МоМА, Музея на дизайна в Цюрих, Центъра Жорж Помпиду, Френския национален фонд за съвременно изкуство и много други.

BIG-GAME имат за цел да покажат на света един изчистен, функционален и стилизиран дизайн: полезни, очарователни и достъпни продукти за възможно най-широка аудитория. Сред най-известните продукти на швейцарското трио са Bold chair, лампата SMALLWORK за HABITAT, която беше забелязана на бюрото на френския президент Емануел Макрон. През 2014 г. реализират впечатляваща инсталация за финалистите в конкурс, организиран от модната къща Hermès.

По повод тяхното гостуване помолихме BIG-GAME да ни покажат някои от своите любими, основополагащи за развитието им и важни предмети.

Untitled-3

Кой е дизайн предметът, който ви впечатли най-силно за първи път?

 

Ножът на OPINEL, защото е практичен, ергономичен, сигурен и достъпен.

Untitled-2

Коя вещ на BIG-GAME имате/ползвате у дома всеки ден?

 

Стол CASTOR, защото е компактен и удобен.

Untitled-5

Кой е дизайн предметът, който е променил представата ви за дисциплината?

 

Бутилката на водка Финландия, създадена от Tapio Wirkkala.

6

Кой е дизайн предметът, който искате да проектирате?

 

Лятна къща (все още нямаме снимка).

Untitled-1

Кой е предметът, който бихте затворили в капсула на времето?

 

Първият FIAT PANDA, създадена от Giugiaro, защото е вечна кола.

Untitled-4

Кой е предметът на 2030 г.?

 

Все още не знаем.

 

За лекцията си в София на 28 ноември от 19:00 часа в Генератор пристига един от основателите на известното студио – Елрик Пети, той ще сподели моменти от създаването на някои от техните продукти, ще разкаже за стандартите, които следват при създаването им и техният живот след това.

 

BIG-GAME в София е част от DESIGN IS/ДИЗАЙНЪТ Е – серия от публични срещи с уважавани международни имена – новатори в дизайна.