Работното място е вторият ни дом. Всъщност доста често това е средата, в която прекарваме по-голямата и осъзната част от денонощието си. В тази рубрика ще се стремим да показваме точно тези интересни и динамични пространства, но най-вече онези работни места, които имат характер.

Funkt са онова студио, на което дължим някои от любимите си градски места в София. Funkt обаче са и онзи готин и сплoтен екип от ентусиасти, в който всеки един от нас би желал да работи. Запознайте се с Лора, Мими, Илиан, Сашо, Вальо (който всъщност имаше ден извън офиса) и тяхното работно място.

Виновни са за пространства като Boom! Burgers, Ракета ракия бар, + това и “по-емблематичния за нас проект Supa Star”, който всъщност е поставил по-сериозният им старт с публичните проекти.

“Хората започнаха да се интересуват какво ще има на мястото, още когато направихме дограмата и останалата част от заведението беше скрита.”

Именно публичните им проекти са онези, за които те говорят с огромна страст. Когато стана дума за типичните заведения и често съпровождащият ги кич Мария сподели виждането им, че интериора на едно заведение не трябва да те плаши и натоварва, а по-скоро да е допълнение към преживяването ти в него. Според Лора, мениджмънт фигурата в екипа, е “страхотно да рециклираш нещо, което вече е там”. Това определено добавя още по-голяма стойност и уют в пространството.

Историята и атмосферата в офиса на Funkt са страхотни. Те все още се намират на мястото, от което е започнало всичко. Огромната дървена маса, реквизит от стара постановка на “Хъшове”, е наследство от бащата на Илиан и носи спомена от женитбата му с Лора, която се е случила в двора отдолу. Всъщност самият факт, че Funkt или ще те посрещнат в офиса си непринудено боси или ще те поканят на среща на масата в двора си те кара да се отпуснеш бързо и да усетиш приятелския дух в екипа им.

TTL_Image_030

TTL_Image_037

TTL_Image_011

TTL_Image_006

TTL_Image_026

TTL_Image_015

TTL_Image_014

TTL_Image_012

TTL_Image_005

TTL_Image_046

TTL_Image_058

TTL_Image_043

TTL_Image_038

TTL_Image_042

TTL_Image_067

TTL_Image_066