Подбрахме няколко събития в София, които могат да разнообразят седмицата ти. Концерт на Tricky, парти през уикенда, винтидж дрехи, био пазар, детски игри в зоопарка, зелен бизнес и чисти технологии, мултикултурна кухня и байктраял — разбери как Under The Line вижда предстоящата седмица.

Vintage Sofia: пролетна колекция

Маркет

Vintage-Sofia

вторник, 8 април, 17:00-21:00
Vintage Sofia
повече информация

Vintage Sofia представя новата си колекция пролет 2014, където ще можеш да пийнеш розово мляко и да се насладиш на сладки приказки с останалите посетители на магазина. Освен сладоледено-бонбонените рокли ще можеш да разгледаш и бижутата на Калина Чанкова.


Tricky

Концерт

Tricky

сряда, 9 април, 19:00-23:00
зала 3 на НДК
повече информация

Концертът на емблематичния трип хоп музикант Tricky е част от световното му турне по повод новия му девети студиен албум “False Idols”. Накратко — мистична и тъмна мелодика, “покрита” от шепнещи, дълбоки и магични напеви, честно замесени с покоряващи и отнасящи вокали на различни гости музиканти. В този албум Tricky си колаборира с Francesca Belmonte, Fifi Rong, Nneka и Peter Silberman от The Antlers.


Betabreakfast с Cleantech Bulgaria и KicInno Energy

Други

Betabreakfast

четвъртък, 10 април, 9:30-11:00
Betahaus
повече информация

Закуска в Betahaus с НПО-то Cleantech Bulgaria, която развива експертна платформа за зелен бизнес и чисти технологии в България. Ако имаш предложения, обратна връзка или бизнес идея по темата, то със сигурност трябва да присъстваш на закуската. На масата ще седне Веселин Добрев, който е мениджър проекти към българския офис на международната организация “Регионален екологичен център”. Той ще поговори за една нова възможност за България за финансиране на бизнес идеи в областта на устойчивата енергия.


3 години Multi Kulti

Маркет

Multi-Kulti

петък, 11 април, 19:00-21:00
Bulgaria Mall
повече информация

Парти с храна, вино, изложба, музика и танци от целия свят по повод културното и кулинарното многообразие на София. На третия рожден ден на Multi Kulti ще има дегустация на вино, автентични ястия от различни кухни, изложба, музика и танци на живо. Входът е свободен. Вместо подаръци ще се приемат дарения, подкрепящи инициативите на Multi Kulti през 2014.


Мелформатор

Парти

Malformator

Мелформатор е проект с музикално-визуална идентичност, която успешно се представя на едни от най-големите културни събития в град Пловдив. Предстои и първата изява на софийска територия в клуб “Жул Верн”. Можеш да очакваш съвременно електронно звучене, подкрепено с експериментални визуализации.


Фермерски пазар
“Римска стена”

Маркет

Fermerski-Pazar

Концепцията на фермерския пазар е да се превърне изцяло в пространство за БЕО (био/еко/органик) култура и бизнес, във всичките им форми и проявления. Ще се случи тази събота с идеята да продължи и през следващите седмици. Добра възможност да напазаруваш чиста храна!


Лов на скрити яйца в зоопарка

Други

Zoo

Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Но фондация Credo Bonum и издателство Ciela променят традициите и канят всички деца да се включат в първия голям предвеликденски лов на скрити яйца в Зоопарк София. Правилата са лесни — всяко дете трябва да намери едно от скритите на “местопрестъплението” яйца, срещу което ще получи награда книга или лакомство.


BTSF Urban Games 2014

Спорт

Urban-Games

събота, 12 април, 12:00-18:00
НДК / Паметник на Съветската армия / Народен театър
повече информация

BTSF Urban Games 2014 е най-дългоочакванoто състезание/демонстрация по байктраял за 2014 в България. Градските игри ще се проведат на 12 април с начален час 12:00 пред Билетния център на НДК. Правилата на състезанието са прости: обикалят се различни емблематични за българския байктраял локации в София — НДК, паметника на Съветската Армия, градината зад Царския дворец и Народният театър. На всички локации се правят трикове и импровизирани трасета, състезания по най-високо оли, дълъг гап и всичко зрелищно, което ще грабне вниманието на всеки минувач. А за да се стимулира креативността и мотивацията на участниците, най-трудни и зрелищни изпълнения ще получават парични и предметни награди, веднага, на място.

Snap Shop: пролетен базар на особени предмети

Маркет

Lastici

събота и неделя, 12 и 13 април, 11:00-19:00
галерия “Ластици”
повече информация

Разнообразни артефакти, свързани с фотографията, киното, дизайна, типографията, архитектурата, музиката, които внимателно галерия “Ластици” подбира и доставя за вас от любими потайни софийски книжарници, антиквариати, галерии и музикални магазини както и от личните колекции на приятели.


Sunday Beer Market

Маркет

Beer-Market

неделя, 13 април, 15:00-20:00
KANAAL
повече информация

И едно неделно събитие, което всеки любител на бирата трябва да посети. Това е неделният бирпазар на KANAAL, в който ще можеш да си изпереш бира за вкъщи сред различни 60 вида.