В началото на тази година Vodafone обявиха старта на новата си социална кампания #Firsts, чиято цел е окуражаването на хората да предприемат онези важни крачки за първи път в живота си, които правят света интересен. Става дума за сбъдване на мечти, преодоляване на страхове, разчупване на стереотипи, покоряване на нови “върхове” и всички те са толкова лични, че те хващат за гърлото.

Резултатът от това са серия кратки документални филми, показващи колко вдъхновяващ е самият живот и колко полезно и вълнуващо е човек да излезе от черупката и зоната на собствения си комфорт в името на самия себе си.

В този ред на мисли истинско вдъхновение и наслада са двете холандски баби Ан и Риа, които на преклонна възраст за първи път поемат риска да се качат на самолет. Едновременно затрогващи и супер забавни в реакциите си ни провокираха да споделим тяхното приключение и с вас.

В заключение ще кажем, че никога не е късно за първи път! Както и никога не е късно родните рекламисти и компании да почерпят от добрите идеи на “вносните” такива и да ни зарадват с някоя наистина креативна и работеща социална, че и не само, кампания.

Повече за самия проект, както и останалите филми от поредицата може да видите тук.