Искрен Лозанов е моден дизайнер, който не се нуждае от подробно представяне, тъй като не ни е съвсем непознат. За повечето хора той е момчето, което спечели родния финал на Triumph Inspiration Award 2009, а идентично копие на модела му от конкурса стигна даже до дупето на Beyonce (макар и без да го попита), което си е ултра голямо признание за таланта му.

Iskren

От тогава до днес той не спира да твори, като съвсем наскоро стигна до финала на още един голям конкурс – International Talent Support 2015, в който се състезават най-добрите млади таланти от цял свят.

Въпреки успехите си Искрен е скромен, позитивен и леко разсеян младеж, който може да те убие със спокойствие. Споделя, че когато не твори, обича да рисува, да се среща с приятели и да прекарва времето си на открито. В петък вечер ще го засечеш на най-добрите партита в града, тъй като е любител на добрата музика от малък. Ако не е там, значи си е в леглото.

Новият му проект ILLUSION ни кара да сме сигурни, че го чакат още доста световни и родни признания. Той е вдъхновен от различни геометрични илюстрации, а основната идея зад него се крие в илюзията и измамата на сетивата. Затова и материите, които използва Искрен, наподобяват различни възприятия, а маските деформират формите така, че създават илюзията за второ лице.

Снимките към проекта ILLUSION пък са дело на друг наш визуален виртуоз – Златимир Араклиев. С такава банда таланти няма как резултатите да не са Under The Line approved.

IMG_4803-roro
IMG_4927
IMG_4615-roro
IMG_4868-2
IMG_4989-roro
IMG_4742-roro