Всъщност се влюбихме в играта, още когато я видяхме за първи път,” разказват Силвия и Константин, създатели на yamabahari – компанията, която се роди тази година и предложи ленени и памучни плажни кърпи. “Проучихме всичко за нея – как се ражда през 40-те години на миналия век по плажовете в Бразилия, после се пренася от емигранти в Америка и Европа. Спомняме си как винаги се изненадваме колко хора играят фрескобол по плажовете на Гърция и Израел – в тези две страни тя е твърде популярна. Но най-много харесваме как се играе в други европейски страни и в Щатите – в парковете, на добре подрязана трева.”

DSCF6721

Силвия и Константин правят много опити да открият възможно най-издръжливите и добре направени фрескобол ракети. Имат ясна представа точно какво искат и няколко занаятчийски студия във Финландия, Испания, Израел и Великобритания им изпращат мостри: “Някои правеха страхотни гребла за каяк, други бяха специализирани точно във фрескобол ракетите, но не всички успяваха да бъдат адекватни в съотношението качество и тегло на ракетите”.

След почти половин година изключително внимателно проучване, ракетите на yamabahari вече са факт и се продават на yamabahari.com: “Направени са изцяло на ръка, просто са фантастични, много сме горди с финалния резултат. За мен,” разказва Константин, “това е най-добрият подарък, който една дама може да направи на един господин.”

DSCF7040

Правилата? Изключително лесни – двама души, застанали един срещу друг, трябва да ударят топката възможно най-много без тя да падне на земята. С други думи, човекът срещу вас не е опонент, съперник, той е ваш партньор. Забравете за точките, помнете само забавлението.

Фрескобол ракетите можеш да поръчаш тук.