[wide]Zouk[/wide]

Чакаш на три различни опашки, но влизаш под един покрив, в който се помещават пет различни клуба с общ капацитет от 4000 души. Вече 22 години Zouk е най-уважаваният клуб за денс и електронна музика в Сингапур. Имайки предвид неособено голямата конкуренция в града-държава, би било лесно да наречем клуба голяма риба в малко езеро, но ще сбъркаме. Zouk е истинска перла в клубната корона на Азия или както Miss Kitten го определя – “институция”. Клубът разполага с постоянно усъвършенстваща се аудио система, а вниманието към детайлите личи дори в тоалетната към основната зала, изцяло повлияна и пресъздаваща произведенията на испанския архитект Гауди.

Всъщност клубът е пет в едно – Wine Bar, мястото за питие преди партито, с външна и вътрешна част, а всъщност мястото да бъдете видени и да видите другите, Wine Bar е любим не само на парти феновете, но и на бизнес елита на страната; отвореният през 1996 Phuture, чийто футуристичен декор отговаря на музикалната политика, обединяваща хип-хоп, брейк, ню джаз и всичко експериментално; елегантният, интимен Velvet Underground Lounge, до който достигате само с членска карта, и отвореният през 2011 Velvet Underground Dance, в който изумителното LED осветление покрива стените и тавана, и разбира се самият Zouk, който работи в сряда, петък и събота. През залите на сингапурския клуб са преминавали John Galliano и David Beckham, а на сцените са се изявявали освен най-добрите диджеи в света и имена като Kylie Monogue, Björk и The Chemical Brothers.

[royalslider id=”71″]

Но нека оставим всичко това настрана. Клубът се отличава с най-ентусиазираната, отдадена и млада публика, която сме виждали. Именно тя отвежда клубното преживяване на съвсем различно ниво. Защото да, светлинните ефекти, озвучаването, любезният персонал, всички тези неща оказват огромно значение, но когато си обграден от усмихнати, дружелюбни хора от цял свят, излезли в събота вечер да се забавляват, а не само да демонстрират дрехи и статус, тогава клубното преживяване остава следа в сърцето на всеки парти фен.

Тълпата просто полудява и не пуска диджея да слезе от пулта. Имайки предвид смъртното наказание за притежание на наркотици в Сингапур и високите цени на алкохола, ентусиазмът на хората е истински неподправен. Zouk е истинската Мека на клубна Азия!

[royalslider id=”72″]

Няколко детайла: Wine Bar-ът е отворен за питиета още от 6 вечерта; Zouk отваря в 22 и затваря малко след 3, входът варира между 15 и 30 сингапурски долара, питиета са скъпи, като малко уиски с кола е около 20 долара; вече повече от 11 години Zouk организира летен фестивал ZoukOut първата седмица на декември на плажа на близкия до Сингапур остров Сентоса с line-up от най-големите имена на денс сцената; във Velvet Underground Lounge влизате само с карта, която се издава ако имате приятел с карта, който познава собственика; собственикът е бил закотвен на Ибиса през по-голямата част от живота си, повлиян силно от Гауди и по разкази на очевидци е пич, който много искаш да имаш за приятел за излизане в петък вечер.

[aside]Photos: Zouk Management[/aside]