“Благодаря ти, Copenhagen Fashion Week”, казвах си наум всеки път, когато избирах локални местенца от специалното мобилно приложение на организаторите на седмицата на модата в Копенхаген.

Така че, ако случайно решиш да отскочиш до града на русалките, ето моите лични препоръки къде да отмориш с местните готини, стилни и артистични типажи.

Копенхаген на един дъх

За добро кафе и вкусен брънч се отправи към Ipsen & Co Cafe. Сандвич от ръжен хляб с авокадо и чийзкейк по датски не само ме заситиха след многочасовата разходка в студа, но и ми показаха, че именно така местните обичат да се наслаждават на неделния следобед.

Овесена каша за закуска ли? Ммм, не звучи много стилно и вкусно, но бързо си промених мнението, след като дегустирах традиционната овесена каша по датски в Atelier September. Това беше и единственото място, което посетих два пъти!

Скрит от погледите на туристите беше Beau Marche, където страстната любов на собствениците към всичко, що е френско, ме плени от пръв поглед. А винтидж бутикът им за интериор пък ме изкуши с майсторски направени свещи с необичайни, омагьосващи аромати.

Сред хаоса на модната седмица намерих перфектното убежище в Kafbar 9. Спокойствие и уют в компанията на добре подбрани списания и местните артистични натури, които идват да си побъбрят и отдъхнат от натоварения работен ден в съседните студиа.

Под проливния дъжд едва успях да намеря едно от най-закътаните и зле пазени тайни кътчета на Копенхаген: Ruby. Хората идват тук за топлата домашна атмосфера с барман майстор, който може да ти направи какъвто коктейл пожелаеш, но моята препоръка е да си избереш един от техните специални, сезонни коктейли: без съмнение ще пробваш нещо ново и неповторимо!