Ако има 3 неща, които без съмнение винаги са били в изобилие в интернет, то това са снимките на котки, храна и пътувания. Днес ще поговорим за последното нещо от списъка. Как да подберем най-качествените блогове за пътешествие при наличието на толкова много такива? Лесно! Предлагаме ти списък с 14 сайта, на които смятаме, че със сигурност си струва да хвърлиш око.

В някои от тях ще откриеш отлични практически съвети, свързани с пътуването до различни дестинации. Препоръки за хотел? Имаш ги. Пътуваш със семейството? Няма проблем. Търсиш снимки? Ще ги откриеш. Къде са експертите по храните? Под носа ти.

12 Hours

12 Hours

12hrs.net

12 Hours показва какво можеш да видиш в един град в рамките на 12 часа — забележителности, активности, храна и танци. Създателите му са фенове на модата, дизайна и музиката и отсядат както в луксозни хотели, така и в малки уютни хостели.

Hotels We Love

Hotels We Love

hotelswelove.com

Hotels We Love е сайтът на Rachael и Laurence. Единият е работил като журналист за Vogue Living, Wallpaper* Magazine, Lonely Planet, Flipboard и Colors Magazine, а другият е продуцент на телевизионни предавания, създател на Lonely Planet и документалист за Nat Geo, Discovery и Current TV.

В сайта различните локации съдържат по три раздела — Think, Play и Sleep. В Think ще откриеш изкуство, книги, музика и идеи, в Play — храна, напитки, забележителности и активности, a в Sleep — места, в които можеш да отседнеш.

And North

And North

andnorth.com

And North е куриран пътеводител за творчески личности, които искат да открият интересни места в северната част на щата Ню Йорк. Блогът обхваща всичко — от различни нюйоркски квартали до живописните райони, разположени на север.

For-91-Days-Select

For 91 Days Select

photos91.tumblr.com

Момчетата от For 91 Days Select обичат да пътуват и го правят на всеки 3 месеца. В блога им ще откриеш снимки от всяко пътуване, което започват през 91 дни.

Behind-the-Food-Carts

Behind the Food Carts

behindthefoodcarts.com

Този сайт е роден от любовта към храната. В него ще откриеш не само истории за невероятни ястия, които се приготвят в “мобилна кухня”, но и за хората зад кулисите, които я правят.

Tiny-Atlas-Quarterly

Tiny Atlas Quarterly

tinyatlasquarterly.com

Tiny Atlas Quarterly е колектив от талантливи творци, които разказват красиви истории за пътуванията си чрез своите изображения. В него ще откриеш фотография, видео и редакционно съдържание.

Yonder-Journal

Yonder Journal

yonderjournal.com

Този сайт изследва американските граници и западните ценности и принципи. Създателите му са културолози и спортисти, които документират и публикуват трайните и значими преживявания на пътешествията си.

The-Travelling-Light

The Travelling Light

thetravellinglight.com

The Travelling Light е блогът на Katie, която прекарва детството си в пътуване по света. В него тя се опитва да показва колекции от специални, понякога тайни места за посещение около земното кълбо.

West-America

West America

wearewestamerica.com/stories

West America е сайт, посветен на идеята за пълноценен живот — забавление, шеги, борба с приятелите ти, пътуване, къмпинг, мотори, жени, плуване, създаване на неща, изгубване и откриване на нови пътища.

Sidetracked

Sidetracked

sidetracked.com

Онлайн журнал, съдържащ колекция от лични истории за пътешествия, изследвания и експедиции. Концепцията му е проста — да улови емоцията от тези приключения… и да вдъхнови.

Funnelogy

Funnelogy

funnelogychannel.com

Nicolas и Gabriella са дуо, очевидно обсебено от храната и пътуванията. Искат да разберат по-добре света, в който живеем, чрез храната, която опитват на различни места.

A-Restless-Transplant

A Restless Transplant

arestlesstransplant.com

Създателят на A Restless Transplant напуска работата си в Ню Йорк през 2011 година и се качва на кемпер. От тогава насам, той изминава над 160 000 километра на запад, сърфирайки и отсядайки на различни къмпинг локации.

Classe-Touriste

Classe Touriste

classetouriste.be

3, 17, 56, 103 и 237. Това не са щастливите числа от лотарията, а са броя на континентите, държавите, полетите, хотелите и изгревите на Debbie и David през 2013 година. Те са писатели на свободна практика, които пишат за редица вестници и списания по света.

Manger

Manger

mimithorisson.com

Manger е блогът на човек, който има огромна страст към храната. Прекарала детството си в ресторанти в Хонг Конг и бистрата на Париж през лятото, Marie-France Thorisson сега споделя нейните изживявания в своя блог, но и има зад гърба си кулинарно предаване и книга.