Новият ни Toy Box ще те запознае с Калоян Тошев (Mozak) — графичен дизайнер и илюстратор от България. Причината, поради която го поканихме, е неговата първа самостоятелна изложба Desire.

Студент по архитектура, запален сноубордист и познат от редица публикации в български и международни издания, в работата си Калоян винаги е следвал максимата Less is More — едно от нещата, заради което харесваме творбите му. 26-годишният артист е познат и с участието си в събития като Sofia Architecture Week, Sofia Design Week и Masters Remastered.

Според думите на Калоян, Desire ще се опита да разчупи границите на познатите художествени форми и ще разкрие една необятна вселена от образи, подкрепена с контраст от нежност, изчистени линии, категорични цветове, винаги хармонични с персонажите от илюстрациите му.

“Всяка творба носи своята история и послание, минавайки през различни състояния — божественото, тъмнината, свободата, сънищата. Неземни момичета със земни страсти.”

Откриването на изложбата е в сряда, 10 юли, от 19:00 часа. Домакин е VIVACOM Art Hall, а работата на Mozak ще може да бъде видяна до 16 юли. Разбери още на kaloiantoshev.com или в Behance.

desire-03
desire-01
desire-05
desire-02
desire-04