В новия Toy Box ще ти представим Адам Ледерер — програмист и дизайнер на базираната в Лос Анджелис компания за видеоигри thatgamecompаny. Той ще бъде и един от лекторите, които ще пристигнат в България за форума на тазгодишния One Design Week.

Adam Lederer

Видеоигрите на thatgamecompany, най-отличителната сред които е Journey, са първите, които са част от постоянните колекции на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк и Смитсоновия музеен комплекс. Компанията е награждавана от Британската филмова и телевизионна академия и от Изборът на създателите на видеоигри, но имат и номинация за Грами. Въпреки че нямат нищо против екшън игрите, thatgamecompany смятат, че има достатъчно подобни заглавия и затова се съсредоточават върху други теми.

Адам се фокусира върху създаването на моментните емоции при обитаването на непознати светове и тела и разработването на сценарии и правила, които подтикват играчите да взаимодействат смислено един с друг.

Journey 06
Journey
Journey

Най-популярното заглавие на thatgamecompany Journey се концентрира върху любовните отношения, като създава онлайн двойки, които да пътешестват заедно, без обаче да разговарят един с друг. Като концепция звучи по-скоро като нишова артистична игра, но всъщност тя успя да привлече милионна публика и да генерира рекордни продажби.

One Design Week се случва между 19 и 28 юни в Пловдив. Повече за календара можеш да разбереш от сайта на фестивала, а лекцията на Адам е на 27 юни от 16:00 часа.