Series 6 Synthetic

Парфюм: Series 6 Synthetic – Tar; Garage; Soda; Dry Clean & Skai
Бранд: Comme des Garçons
Предназнчение: Унисекс

Става дума за т.нар. Серия 6 в парфюмите на Comme des Garçons, озаглавена Synthetic. Въпреки, че е реализирана в далечната вече 2004 година и до днес екстравагантната линия аромати няма аналог на пазара. С тях марката нанася поредния удар в обявената от нея война на естествените компоненти в парфюмерията и пуска поредните няколко „анти-парфюми”, пресъздаващи миризмата на градска среда. Флаконите, естествено, са дизайнерски – прозрачна пластмаса, пълна с течност и части от торбички за боклук. Ултимативната градска реалност.

Synthetic се състои от общо пет парфюма на теми ключови за съвременните ърбан хора. Tar (Катран) пресъздава мириса на горещ асфалт, изгорели газове, разтопен битум, цигарен дим и растителността в града посредством алдехид, дафинов лист, керосин, кожа, флорални нотки, ветивер и Китайско сандалово дърво. Garage (Гараж) е подходящ повече за мъже. Той мирише на гаража на татко и на мечтата на всяко малко момче за възмъжаване. Съдържа алдехиди, керосин, кожа и пластмаса, комбинирани с цветя и кедър. Soda (Газирана напитка) е ароматът на току-що отворен кен с ледено студена газирана напитка в изгарящата градска жега. Пръскащите балончета и отчетливият мирис на изкуствен подсладител са изобразени чрез алдехиди, лайм, цитрал, пименал и лилал, изо-югенол и други, познати от този вид напитки, миризми. Dry Clean (Химическо чистене) е за всички изперкали на тема чистота. Същите, за които основната заплаха за човечеството са милионите микроби, дебнещи под ръба на тоалетната чиния или загнездили се дълбоко в тъканта на дрехите ни. Това е техният реванш, ухаещ на прясно изгладени и колосани дрехи, взети на път към вкъщи от кварталното химическо. Тук има нотки на озон, лак за нокти, лакочистител, метал и роза, Guaiac дърво и дафинов лист. Skai е петият елемент от откачената ърбан история в Серия 6 на CDG. Тук става дума за грейпфрут и кардамон, лабданум и торф върху основата на сандалово дърво и велур.

Както при повечето неща с марка Comme des Garçons и тук реалния продукт е не дотам плашещ, колкото самата му концепция. Крайният резултат е съвсем носим, екстрвагантен и разпознаваем. Различен от всичко останало на пазара. Серията Synthetic е за всички, които не следват трендове.

Фрийк левъл: безкрайност!

Намира се в Salon Olfactive нa ул. Г. С. Раковски 145 срещу 90 лв за 75 мл.