[wide][/wide]

Дървесината почти не присъства в суровия си вид в почти нищо, свързано с мода и облекло. Може би само като изключим някои дребни аксесоари, подметките на сабото и тук-таме по някой буквален дървен принт.

Но пък всъщност се оказва, че дървесината е абсолютно на място когато става дума за очила. Може да погледнете по два начина на дървените рамки за очила – като гениален дизайн, или като последен дизайнерски опит за отчаян влажен поглед към нашата планета. Но пък и двете твърдения взети заедно, също са мнение – моето.

Proof Eyewear е марка за очила, създадена през 2010 година от трима братя в малък гараж в град Ийгъл, някъде в канадския щат Онтарио. Само две години по-късно дървените очила се продават в общо 17 страни в целия свят, включително и в България, което си е направо феномен. Признайте си, че всички сте учудени!

Моделите варират от класическия ала wayfarer до типично мъжки, дамски и унисекс. Това, което ги обединява, е ръчната изработка в Америка и висококачествената дървесина, а пък и цената не е зле за точно такова качество. Ако ви трябва още малко инфо освен снимки на моделите, които можете да откриете в магазин StormShop в София, можете да се отбиете и в YouTube канала на Proof, промо видеата за всеки един модел си заслужават.

Ето девет супер добри модела, които на всичкото отгоре се продават и с дървен кейс с метална закопчалка.

Proof Ontario Cherry Wood Polarized
Цена: 226 лв.

Proof Bird Lacewood Grey
Цена: 167 лв.

Proof Boise Stained Bamboo Polarized
Цена: 223 лв.

Proof Cake Bamboo Grey
Цена: 165 лв.

Proof Bud Ebony Polarized
Цена: 234 лв.

Proof Ontario Bamboo Grey
Цена: 165 лв.

Proof Ontario Ebony Polarized
Цена: 181 лв.

Proof Cake Stained Bamboo Polarized
Цена: 223 лв.

Proof Ontario Layered Bamboo Fire
Цена: 199 лв.

Очилата на Proof Eyewear, както и много добър асортимент от дрехи, аксесоари и бордове, ще намерите в магазин StormShop в София.

[aside]

Снимки: Under The Line[/aside]