Вече се възстановяваме от треската по Maison Martin Margiela for H&M и нямаме търпение за тези.

Lulu Frost зa Whistles

Lisa Salzer дебютира със своята марка за бижута Lulu Frost в Ню Йорк през 2004. Lulu Frost за Whistles представя най-доброто от въображението на Salzer: art deco дизайни с блестящо стъкло и изумруди. Стилните винтидж бижута са перфектни за героя в гардероба ти тази зима – бялата риза, да не говорим за предстоящите коледни партита – служебни или приятелски.

Markus Lupfer за Asos Black

Напиши ‘Markus Lupfer’ в Google Images и ще попаднеш на галерии от поп арт плетени неща с пайети, заради които всъщност Маркус става популярен. Влез във Vimeo и ще попаднеш на видеа, режисирани от Tabitha Denholm, заради което го обожавам. Този месец дойде с новата му колекция за ASOS Black. В нея откривамe комбинация от колекциите му pre AW2012 и AW 2012 – skater поли и изчистени модели рокли oт черна кожа, украсена със сини, оранжеви и графитени принтове. Идеални за зимата с вкус на вамп елегантност за един изчистен и софтициран външен вид.

Michael Van Der Ham за Brora

Върнахме часовника назад. Тъмно е, когато ставаме; още по-тъмно е, когато си тръгваме от офиса. Зимата официално е тук и ярката колекция на възпитаника на The Central Saint Martins Michael Van Der Ham идва точно навреме с добавената стойност на първокласния кашмир на Brora. „Заведохме Михаел във фабриката ни в Шотландия и го оставихме с архивите ни отпреди 20 години. Той си избра любимите си модели и щампи и добави цветовете“, разказва криейтив директора на Brora Victoria Stapleton. Палавите мотиви в работата на Майкъл се съчетават в меките кашмирени пуловери и жилетки на Brora (в колекцията влизат още пола, рокля, щапка и ръкавици). Пуловерите се вързват страхотно с джинси и поли-молив.

Harris Tweed за Clarks

Вероятно двете най-иконични марки на Великобритания се събират за онова, в което са най-добри – създаването на красиви неща с дълъг живот. Тук няма революции и употребата на туид е съвсем очаквана и на място. Колекцията включва обувки тип „Оксфорд“ и класически дамски обувки с токчета, но аз лично си избирам тези високи кецове, които си пасват идеално със слим панталони или пък с клин и мини поличка.

Pendleton и Dr. Martens

Британска институция в модата среща икона от Орегон, САЩ и резултатът е обувка, която ще издържи на дълго и сериозно експлоатиране. Това, което ще ви изненада е, че двете марки са по-близо отколкото предполагаш – американският офис на Dr. Martens дълги години е разположен в Портланд, Орегон – родното място на Pendleton.

Колекцията е малка (два чифта обувки и две чанти) и използва ексклузивната шарка на Pendleton, наречена ‘Pagosa Springs’, вдъхновена от легедата за смъртоносната чума, която в миналото нападнала индианското племе ute – а ‘Pagosah’ означава „лековити води“. Тази чанта е идеална за организацията на документи, събира и класически таблет.