Запознайте се с NIPO — още една нова българска марка, която си заслужава да бъде видяна. Полина и Румен са хората, които стоят зад нея и от които се надяваме да видим още много обещаващи продукти. Ето какво сподели Поли за бранда и за работата по създаването му.

01

NIPO в три прилагателни?

Свежа, млада, съвременна.

Как можем да се сдобием с хавлиите на NIPO?

Към момента може да поръчате директно през нашата Facebook страница, през Etsy или директно на имейла ни nipobulgaria@gmail.com. Поръчката се осъществява за 5 работни дни, а доставката е безплатна. През 2015 г. ще може да ги намерите и в определени магазини, като сме предвидили и сайт, по който скоро започваме да работим.

Какво ще ни кажеш за пазара за независими български брандове в България?

Забелязвам, че броят им започва да се увеличава, изглеждат супер свежо и съвременно. В България, както знаем, пазарът е много малък. За това пък има интернет, който ти дава възможност да продаваш в цял свят.
Иначе България е чудесно място за производство и много добре подпомага за доброто съотношение цена/качество.

02

DOs и DONTs, когато си правиш собствена марка?

Мисля, че основният проблем при създаването на лейбъл е, когато се комбинират хора с еднакви качества – например всички са творци или пък всички са изпълнители. Мисля, че най–оптималният вариант е двама души, единият – с идеите и общата визия, а другият – с реализирането на проекта. Реализацията е точно толкова важна, колкото и добрата идея.

Много от марките “живеят” по две или три години, защото се случва точно това – събират се няколко творци със супер идея, намират пари, хвърлят цялата си енергия в краткосрочен план и без предварително планиране и изхарчват парите в продукта. Точно за това е добре да има човек, който сваля всички на земята и работи по целите. Правенето на марка е забавление, но ако искаш да е успешна, това е и къртовски труд.

Какво друго да очакваме от вас?

Засега сме се фокусирали в производството на плажни кърпи и целите ни са да влезем във възможно най-много магазини и сайтове из Европа. Иначе в бъдеще вероятно ще произвеждаме и тениски.

03

Как изглеждаше най-яката хавлия, която си имала някога?

Най–яката хавлия, която съм имала, не е най–красивата или най–качествената, но е с най–якия спомен. Беше средата на 80-те на фото ваканция в Дюни. Майка ми си хареса една шарена хавлия на терасата на едни немци и татко се качи и я взе. И двамата бяха на по 28 и изобщо не ги слушаха главите. Толкова обичах тази хавлия, че чаках с нетърпение майка ми да спре да я използва, за да я взема аз!

Хавлиите на NIPO са за плажа на…

Определен плаж няма, по–скоро хавлиите на NIPO са за хора с позитивно настроение, които обичат да бъдат забелязвани.

Едно селебрити, което ще се изкефиш да видиш легнал/а гол/а на плажа с кърпа на NIPO?

Riri или Beyonce, те биха направили най-голямото популяризиране.

Ако можеше да си CEO на някой бранд, кой щеше да е той?

Обичам малки брандове. Големите брандове са с тежка и тромава структура, а малкият и независим бранд ти дава по–голямо поле за изява, прави те по–гъвкав и можеш бързо и лесно да сменяш посоките. В този ред на мисли, повече би ми допаднало да съм CEO на малки и средни брандове, както и на startup-и.

04

05

06

07

08