Влюбени сте. Обичате се. Това не значи, че не трябва да стимулирате чувствата си. Ако все пак сте забравили за малките и големи изненади, сега е перфектното време от годината за наваксване.

Храната е един от най-приятните и интимни начини да покажете внимание. Някои продукти не просто те засищат, а и разпалват, буквално. Ето част от тях.

1

Телешко месо

Всички фенове на здравословното хранене ще оценят свежото месо. В случая е телешко, защото то съдържа повече съставки, които подсилват желанието за похотливост. Освен това, необработеното месо ти дава пряк достъп до всичките му съставки във възможно най-чист вид. Все пак, ако имаш чувствителен стомах, те съветваме да го приемаш на малки дози.
2

Яйца от пъдпъдък

Яйцата са важен продукт. Не, не кокошите, а тези от пъдпъдък. Макар и по-дребни, доказано е, че притежават много повече полезни свойства. Безценен източник са на витамините: A, B1, B2, B6, B12, D, желязо, магнезий, цинк, мед и много други. Ще е полезно да ги включиш в хранителния си режим, ако искаш ударна доза от полезна храна и допълнително настроение за по-късно.
3

Аспержи

Това, че аспержите са афродизиак е само началото. Съдържат много витамини и разнообразни лечебни свойства. Освен че са богати на калций, магнезий и цинк, в медицината помагат за проблеми при бъбреците и дори за борба с рака.
4

Шоколад

Дори да си на диета, поне на 14-ти ти позволяваме да прекалиш с шоколада. Това е продукт, чиито химични съставки действат отпускащо и директно на мозъка. Не е тайна и че стимулира отделянето на хормона на щастието, което го прави задължителен елемент сред подаръците за любимия.
5

Стриди

Не всеки е фен на стридите, но пък те са сред най-силните и задължителни за пробване стимуланти. Този тип жива храна е изключително богата на микроелементи и цинк. Освен че са хранителни, стридите помагат за укрепването на имунната система и стимулират производството на тестостерон и сперматозоиди.
6

Банани

Не, формата не е причината бананите да са сред храните със сексуални свойства. Освен че са вкусни, те са богати на натрий и витамини от групата В, които са важни при производството на сексуалните хормони. Изключително богати са и на калий, витамините C и B6.
7

Авокадо

Авокадото е от онези мултифункционални плодове, които можеш да включиш в най-различни ястия. Използва се в медицината за борба с диабета, но и от диетолозите като хранителен плод, който съдържа само 19 калории. Всъщност е популярен афродизиак още от времето на ацтеките. Нещо повече, те са наричали авокадовото дърво “Ahuacuatl”, което в превод значи – “тестис дърво”.
8

Нар

Нарът е плод, за който се говори дори в Библията, но сега не е моментът да вплитаме двете теми. В случая ни трябва за подкрепа на доброто ни настроение. Все пак е нужно да се потрудиш, защото най-ценните съставки се намират в сока му. Но си заслужава. Спада към семейството на “супер-плодовете”, което значи, че притежава изобилие от витамини и минерали. А, ако ти стане прекалено горещо, нарът има свойството да смъква и температура.