Лондонската седмица на модата приключи преди около седмица, но зарядът от емоции и нови срещи остава. За кратките пет дни, изпълнени с много синьо, виолетово, черно и бяло, улиците на Лондон се оцветиха и осветиха от светкавиците на плъзналите фотографи, дебнещи за следващия кадър. Въобще, заслужава си, макар и като турист, да се завъртиш в района на Съмърсет хаус, където дефиле след дефиле се изреждат всички стрийтстайл икони, наред с какви ли не знаменитости — от M.I.A., Палома Фейт, Алекса Чънг (поне аз тях видях) през Ледената Анна и “режещата” Барбара Гриспини.

IMG_1011

В такъв момент осъзнаваш колко е лесно да се докоснеш до персонажите от 21ème и Bleu Mode, например. Да, Адам Катз Сайндинг беше там и не само той. Наред с превъзбудените моменти с позирането пред телефони и камери, тръпката от афтър-партитата и афтър-афтър партитата, предполагащи още по-случайни запознанства, послужи като глътка силно кафе на следващата сутрин, припомняйки ми снощните приключения.

Личните ми фаворити: хайлайтът на тазгодишната седмица на модата в Лондон — The World of Rick Owens, по случай издаването на новата му книга и увенчаването на емблематичния Селфриджес с негова статуя, на което присъствах. Несъмнено и неслучайно, най-ярките спомени от тази безпаметна вечер за мен са голите бармани, танцуващата Мишел Лами, пред която аз успях само да произнеса едно “Благодаря ти!”, последвано от хващането ни за ръце и танцуването редом до самия Рик.

IMG_0988

Партито по случай излизането на новия брой 7 на Hunger magazine, озаглавен The Fearless, определено надскочи очакванията ми, когато самият Ранкин се появи от офиса с бутилка шампанско и започна да разлива по чашите. Поничките и бургерите демонстративно се противопоставиха на всяко парти клише и сринаха завесата на престорената high-class страна на този тип събития. Резултатът: много снимки и размазан грим.

Що се отнася до модата по време на тази седмица, изненади определено не липсваха. Бранд, който стъпи едно ниво нагоре е KTZ. Саша Безовски успя да създаде цялостна колекция в традиционните бяло и черно с трайбъл елементи и женствени силуети, таргетирайки не само азиатските тишърт и суетшърт любители.

Хана Уейланд от Шримпс пък се оказа тотална сензация, след като самата Алекса дойде на презентацията, за да я подкрепи, носейки розов furry clutch на британската марка.

IMG_0965

Впечатляващо беше представянето на Фостин Стаймец, която напомни на миналогодишната колекция на Ашиш, който и тази година не изневери на провокативните си детайли — лицата на Ким и Канйе “красяха” пуловер от колекцията му. Сиблинг не отстъпиха на хлапашкия шик, обемните форми и Дисни заемки, като този път анимационните “физиономии” на моделите бяха заменени от огромни панделки и много оранжево.

Покрай всяко едно от тези събития обаче протичаше особен вид дейност около локациите на модните представяния — стрийтстайл вдъхновенията крачеха напред-назад, а по-интересните от тях успя да улови Ирена Божилова.

IMG_0290

IMG_8856

IMG_9447

IMG_6287

IMG_7832

IMG_8329

IMG_8345

IMG_8470

IMG_7322

IMG_0819

IMG_0517